CAPSTER NINALOPUTUSSEADE Vaata täismõõdus

CAPSTER NINALOPUTUSSEADE

28,37 €

Soovin personaalset konsultatsiooniSoovin personaalset konsultatsiooni

CAPSTER NINALOPUTUSSEADE

Rohkem infot

Tootetutvustus, otstarve

Koostöös Eesti kõrva-nina-kurguarstidega välja töötatud meditsiinilisest silikoonist ninaloputusseade Capster puhastab nina ja nina kõrvalkoopad korraga 500 ml soolalahusega, eemaldades paksema sekreedi ja koorikud ning vähendades ninna kogunenud bakterite, viiruste ja allergeenide hulka. Capster aitab tulemuslikult leevendada nii ägeda (viirusliku, bakteriaalse) nohu, kroonilise nohu (sh põskkoopapõletiku) kui ka allergilise nohu sümptomeid.



Lisaks sellele aitab nina loputamine Capsteriga taastada limaskesta loomuliku funktsiooni peale nina või nina kõrvalkoobaste operatsiooni. Capsterit võib kasutada samaaegselt või ka pärast pikaajalisemat ninapihustite või ninatilkade manustamist.



Capsteri lihtsa välimuse all peituvad õhu- ja vedelikuvoolu reguleerivad mehhanismid, mis muudavad ninaloputuse mugavaks ja tulemuslikuks. Kõrva-, nina- ja kurguarstidega väljatöötatud spetsiaalne otsik sobib nagu valatult igasse ninasse.



Capster ühildub iga tavalise 0.5l plastmassist PET joogipudeliga, mis võimaldab kasutajal nina loputada positiivse madala survega, et nina ja ninakõrvalkoopad saaks täielikult puhastatud. Capsteri eriline kuju võimaldab loputuse ajal hoida pead püstises asendis, mis tagab efektiivse loputuse. Kuna nina loputamisel puuduvad kahjulikud kõrvalmõjud ning piiratud pole kasutusaeg ega kasutuskorrad, teeb see toote sobilikuks ka lastele (soovitavalt 3. eluaastast), imetavatele emadele ja lapseootel naistele.



Kasutamisjuhised

CAPSTERI KASUTAMINE



Seadme eesmärgipäraseks kasutamiseks on vajalik ühendada Capster plastmassist PET joogipudeliga (500 ml).





LAHUSE VALMISTAMINE:



1. Veenduge, et kasutatav 500 ml plastpudel oleks puhas. Tühjendage pudelisse üks Capster'i ninaloputussegu pakk (5 g), millest valmib 500 ml füsioloogilist lahust. Kui soovite valmistada tugevamat ehk hüpertoonilist lahust, mis vähendab limaskesta turset tänu osmootilisele efektile, tühjendage pudelisse kaks Capsteri loputussegu pakki (2 x 5 g). Sealjuures peab meeles pidama, et hüpertoonilise lahusega ei ole soovitatav loputada pikema perioodi vältel kui 2 nädalat.



2. Täitke pudel puhta ning kergelt sooja veega (vähemalt toasoe või võrdne kehatemperatuuriga). Nimetatud temperatuur on oluline, et mitte liialt ärritada nina külma või kuuma veega.



3. Veenduge, et Capster oleks puhas ning ühendage see pudeliga (täiendatud kasutusjuhend on lisatud pakendusse). Esimesel kasutuskorral loputage Capster kuuma vee all või kastke keevasse vette desinfitseerimise eesmärgil





NINA LOPUTAMINE:



1. Nina loputamiseks sobiv koht on näiteks kraanikausi või vanni kohal.



2. Võtke pudel lahusega ning keerake see nii, et pudelipõhi jääks ülespoole. Klapp aitab hoida lahust pudelis ega lase sellel ilma survet

avaldamata välja valguda.



3. Asend: Kummarduge kraanikausi kohal veidi ettepoole ning hoidke pead otse asendis (mitte küljele kallutatuna) nii, et lõug oleks rinnal lähedal, kuid mitte vastu rinda surutud.



4. Asetage Capsteri otsik ühte ninasõõrmesse. Soovitatav on alustada loputamist kinnisemast ninapoolest.



5. Avaldage pudelile õrna survet väikeste korduvate pigistustega, kuni tunnete, et lahus liigub läbi ninaõõne ning väljub teisest ninasõõrmest.



6. Vältige järsu ja väga tugeva surve avaldamist pudelile, mis võib põhjustada lahuse sattumist nina kõrvalkäikudesse või vigastada nina limaskesta.



7. Hoidke kogu loputamise ajal suu lahti ja hingake läbi suu. Proovige vältida neelatamist.



8. Kasutage ühe ninasõõrme puhul ära 1/2 kogu lahusest (250 ml).



9.Korrake tegevust teise ninasõõrmega.



10. Peale mõlema ninapoole loputamist kuivatage nina väljastpoolt, proovige vältida tugevat nuuskamist, et vältida lahuse sattumist nina kõrvalkäikudesse.



11.Kui lahust jääb järgi, ärge kasutage sama lahust teistkordseks loputamiseks.



12. Peale loputamist puhastage Capster sooja jooksva vee all. Loputage ka pudel, kui soovite seda teistkordselt kasutada.



Hoiatused ja ettevaatusabinõud

Ärge loputage nina tavalise veega. Nina loputamine tavalise veega, milles segu puudub, tekitab ninas tugeva põletustunde, kuna see ei ole nina limaskestale füsioloogiline. Kogu ninaloputamise protsess peab olema mugav. Kui tunnete valu või ebamugavust, siis lõpetage loputamine, vähendage avaldatud survet pudelile või korrigeerige kehaasendit. Nina loputamine ei ole soovitatav tugeva ninaverejooksu korral, mille peatamiseks läheb vaja meditsiinilist abi, samuti nina ja neelu suuremate deformatsioonide korral, nagu näiteks avatud suulaelõhe. Hügieenilisuse tagamiseks ning pisikute edasikandumise vältimiseks peaks Capster olema personaalne.





Kui ilmneb kõrvaltoimeid, mida järgnevates punktides pole kirjeldatud, pidage nõu arsti või apteekriga. Kõrvaltoimetest võite teavitada ka Terviseametit ja/või Tootjat.



1. Peale loputamist võib veidi aega veel ninast lahust tilkuda ning hääl võib olla nasaalne.



2. Lahuse sattumine kurku võib olla ebamugav, kuid on ohutu. Korrigeerige kehaasendit ja vajadusel vähendage avaldatavat survet pudelile.



3. Lahuse sattumine kõrva võib olla ebamugav, kuid ei ole ohtlik.

Kui loputuslahus satub kõrva, siis see väljub kõrvast kuulmetõrve kaudu ise mõne päeva möödudes. Protsessi kiirendamiseks võib kasutada ka erinevaid tursealandajaid.



Selleks, et vältida lahuse sattumist kõrva, kurku või nina kõrvalkoobastesse, tuleb nina loputamisel pöörata tähelepanu, et: a) pudelile ei avaldataks liiga tugevat survet; b) suu oleks lahti ning hingatakse rahulikult läbi suu; c) nina ei oleks väga kinni (võib nina loputada, aga alustada tegevust ettevaatlikult).



4. Kõrvade lukustumise korral veenduge, et hoidsite ja hoiaksite edaspidi loputamise ajal suud lahti.



5. Väga kinnise nina puhul on oht liigse surve avaldamisele, mille tõttu võib loputuslahus sattuda suure rõhuga ninakõrvalkoobastesse. Turse tõttu ei saa lahus sealt kohe väljuda ning võib tekitada valu. Kuna loputuslahus koosneb soolast ja veest, siis ei ole see kahjulik ning väljub kõrvalkoobastest aja jooksul ise.



6. Loputamise ajal suuneelu sattunud lahus ei ole ohtlik. Seda võib juhtuda aeg-ajalt. Suuneelu sattunud lahus sülitada välja.



7. Kui ninaloputuse järgselt peaks tekkima ninaverejooks, siis suruge antud ninapool kinni ja hoidke ninapoolel survet vähemalt 10 minutit. Olukorra edasiseks vältimiseks hoiduge järsu ja tugeva surve avaldamisest pudelile.



Säilitamistingimused

Capsteri säilivusaeg on piiramatu, kuid soovitatav on Capster välja vahetada orienteeruvalt 12-kuulise kasutamisperioodi järel, kuna materjaliomadustele võivad mõjuda otsene päikesekiirgus ning pikaajalise kasutamise tagajärjel kokkupuude loputuslahusega.



Põhjalikuma steriliseerimise eesmärgil võib seadet keevas vees keeta vastavalt vajadusele kuni 20 minutit. Keev vesi seadet ei kahjusta.



Seadme ja pakendi sisu

Tegemist on protseduuripaketiga, mis koosneb järgnevast:

1. Ninaloputusseade Capster

2. Capster'i Ninaloputussegu 5 g (3tk)



Capsteri Ninaloputussegu sisaldab lihtsalt kasutatavaid ja eelsegatud farmatseutilise kvaliteediga naatriumkloriidi ning naatriumbikarbonaadi segu. Sellest saab mugavalt valmistada balansseeritud pH-ga isotoonilise (füsioloogilise) või hüpertoonilise lahuse.



Päritoluriik

EESTI