OCUFLASH SILMATILGAD 10ML N1 Vaata täismõõdus

OCUFLASH SILMATILGAD 10ML N1

10,45 €

Soovin personaalset konsultatsiooniSoovin personaalset konsultatsiooni

OCUFLASH SILMATILGAD 10ML N1

Rohkem infot

Tootetutvustus, otstarve

OCUflash? sobib ideaalselt silmade loputamiseks, et nendest võõrkehi eemaldada. Seda võib ilma silmaarstiga konsulteerimata lühiajaliselt kasutada tavaliseks silmade loputamiseks, silma tilgutamiseks või silmalaugudele kompresside tegemiseks.

Preparaati kasutatakse juhul, kui silmas on ebamugav tunne, näiteks kipitus, pakitsus, sügelus või tunne, et silmas on võõrkeha.



Praktikas sobib OCUflash? ideaalselt kasutamiseks järgmistel juhtudel:

1. silmade loputamiseks pärast tonomeetriat või gonioskoopiat,

2. võõrkeha, tolmu ja kloorise vee eemaldamiseks silmast,

3. fluorestseiinilahuse jääkide eemaldamiseks,

4. limase või mädase nõre emaldamiseks,

5. silmade pesemiseks pärast jäikade kontaktläätsede kandmist,

6. esmaabivahendina pärast kerget silma sidekesta erosiooni happe või leelise toimel,

7. abivahendina erinevate, enamasti mittenakkuslike, sidekestapõletike ja krooniliste sidekesta infektsioonide korral,

8. sobiva vahendina meigi eemaldamiseks silmapiirkonnast (lagudelt ja ripsmetelt).



OCUflash?-i võivad kasutada täiskasvanud, lapsed ja teismelised.

Tänu preparaadi ohutusele võib seda kasutada vastsündinutel ja imikutel, samuti võivad seda tarvitada rasedad ja rinnaga toitvad naised.



Kasutamisjuhised

Pärast avamist on OCUflash? välispidiseks kasutamiseks valmis. Patsient eemaldab turvakorgi, kallutab pead kergelt tahapoole, keerab tilguti ava allapoole ja õrnalt pudelit pigistades tilgutab alumisse konjuktivaalkotti vajaliku koguse preparaati. Lahuse kogus sõltub kasutusviisist. Tilgutage lahust või loputage haigestunud silma vastavalt vajadusele (lahuse kogust kontrollitakse pudelikese pigistamisega). Laupõletiku korral võib lahust kasutada ka kompresside tegemiseks. Manustamisel ei tohi tilguti vastu silma, lagusid või ripsmeid puutuda. Pärast ravimpreparaadi kasutamist tuleb saastumise vältimiseks kork tugevasti tagasi keerata. Pudelit peab hoidma vertikaalses asendis.



Koostisosade loetelu

1 ml lahust sisaldab 7 mg natrii chloridum`it (naatriumkloriidi).

Abiained. 1 ml lahust sisaldab 0,04 mg järgmisi abiaineid: benzalkonii chloridum (bensalkooniumkloriid) (0,004%), dinatrii edetas dihydricus (dinaatriumedetaatdihüdraat), kalii chloridum (kaaliumkloriid), magnesii chloridum (magneesiumkloriid), polysorbatum 80 (polisorbaat 80), tinctura euphrasia (silmarohutinktuur), natrii tetraboras (naatriumtetraboraat) või natrii hydroxidum (naatriumhüdroksiid), aqua ad injectabilia (süstevesi).



Hoiatused ja ettevaatusabinõud

OCUflash?-i ei tohi kasutada pärast pakendile märgitud kõlblikkusaja möödumist. Pärast avamist tuleb pudeli sisu 28 päeva jooksul ära kasutada. Pärast OCUflash?-i manustamist keerake kork kohe tagasi.



OCUflash? ei mõjuta keskendumisvõimet sõiduki juhtimisel, mehhanismide käsitsemisel või kõrgustes töötamisel, kus on vaja suuremat valvsust. Kuid vahel võib pärast preparaadi tilgutamist konjuktivaalkotti muutuda nägemine ajutiselt ähmaseks, seepärast on suuremat valvsust nõudvad tegevused lubatud alles siis, kui nimetatud toime on lõppenud. Preparaadi üleannustamisel või lapse poolt allaneelamisel on ravi sümptomaatiline.



Preparaadi kasutamisel ei tohi patsient kanda pehmeid (hüdrofiilseid) kontaktläätsi. Võimaluse korral ei tohiks ravi ajal kanda ka jäiku kontaktläätsi või need peaks eemaldama vahetult enne OCUflash?-i kasutamist ja panema tagasi, kui preparaadi tilgutamisest on möödunud vähemalt 20 minutit. Kui patsient tarvitab ka mingeid muid silmatilku või silmasalvi, võib neid kasutada alles pärast 5 minuti möödumist OCUflash?-i manustamisest.



Säilitamistingimused

Hoida temperatuuril kuni 25 °C. Hoida külma eest ja mitte lasta külmuda. Hoida lastele kättesaamatus kohas.



Seadme ja pakendi sisu

Pakend: 1x10 ml



Tootja või tootja volitatud esindaja

Tootja: UNIMED PHARMA Ltd., Bratislava, Slovaki Vabariik

Esindus Eestis: Unimed Pharma Eesti Filiaal