vaarikas 'Polka' istik, 3 tk Vaata täismõõdus

vaarikas 'Polka' istik, 3 tk

24,30 €

Soovin personaalset konsultatsiooniSoovin personaalset konsultatsiooni

Polka on üks populaarsemaid vaarikasortide seas, tuntud oma rikkaliku maitse ja suure saagikuse poolest. Polka vaarikasordi istikud on laialdaselt saadaval aednikele ja aianduskeskustes.

Polka vaarikasort on pärit Poolast ja see on tuntud oma vastupidavuse poolest erinevatele kliimatingimustele. See on kohanemisvõimeline sort, mis talub hästi nii külma kui ka kuuma ilma.

Rohkem infot

Polka vaarikad valmivad keskmiselt juuli keskpaigas ja kestavad kuni augusti lõpuni. Need on keskmise suurusega punased vaarikad, millel on magus ja intensiivne maitse. Saak võib olla muljetavaldav, sest Polka sort on tuntud suure saagikuse poolest. Mõned aiapidajad on teatanud, et ühest täiskasvanud taimest võib saada kuni 4-5 kg marju.

 

Polka vaarikataimede istutamine peaks toimuma päikesepaistelisse kohta, kus on toitaineterikas ja hästi kuivendatud pinnas. Istikud tuleks istutada umbes meetri kaugusele üksteisest ning võiks kasutada toestust, et toetada taimede raskust saagi ajal.

 

Saagi korjamisel tuleks olla ettevaatlik, et mitte purustada või lõhkuda vaarikaid, kuna need on üsna õrnad. Vaarikad tuleks korjata täielikult küpsetena, kui need on muutunud punaseks ja eraldavad kergelt varrest. Küpsed vaarikad on kõige maitsvamad ja neid saab kohe süüa või kasutada erinevates retseptides.

 

Kokkuvõttes on Polka vaarikasort suurepärane valik aednikele, kes soovivad rikkalikku saaki maitsvatest ja magusatest vaarikatest. Oluline on tagada taimedele sobivad kasvutingimused ning hoolitseda korraliku toestuse ja õigeaegse koristamise eest, et nautida parimat saaki.