VITAMIIN D3, 400IU/ TILK,  KOOKOSÕLIGA 30ML Vaata täismõõdus

VITAMIIN D3, 400IU/ TILK, KOOKOSÕLIGA 30ML

27,45 €

Soovin personaalset konsultatsiooniSoovin personaalset konsultatsiooni

D3-vitamiin on kohustuslik vitamiin sügis-talvisel perioodil, eriti päikesevaesele Põhja-Euroopa rahvastikule. Vedelal kujul ja rasvlahustuv D-vitamiin on alusaineks 3000 erinevale olulisele protsessile organismis.

D3 vitamiin on:

  • immuunsuse toetaja,
  • luustiku parim kaitse,
  • vajalik kaltsiumi imendumiseks.

D-vitamiini peamine ülesanne on tagada kaltsiumi imendumine toitainetest ning selle transportimine luudesse. Kui D-vitamiini veres on vähe, on organismil kaltsiumi raske omastada.

Eestis toodetud D3-vitamiin on valmistatud maheda MCT kookoseõli baasil. Vitamiin D3 (kolekaltsiferool) pärineb lambavillast toodetud lanoliinist. Vedelal kujul D3-vitamiin on villitud pipetiga varustatud klaaspudelisse.

Kogus tootes:

30 ml pudel, 1070 tilka,1 tilk on 400 IU kokku 428 000 IU (1070 µg)

Rohkem infot



D3-vitamiin on rasvlahustuv vitamiin, mis mängib olulist rolli kaltsiumi ja fosfori omastamisel ja kasutamisel. Samuti on see oluline tugevate luude ja hammaste säilitamiseks, normaalse immuun- ja lihastalitluse toetamiseks ning kaitseks erinevate haiguste eest. D3-vitamiin sünteesitakse nahas päikesevalguse käes või saadakse toidust. D3-vitamiini lisamine on sageli vajalik vitamiini piisava taseme tagamiseks organismis.

Üks portsjon (1 tl/tilk) D3-vitamiini, 400 RÜ kookosõliga sisaldab umbes 400 RÜ D3-vitamiini 30 ml kookosõlis. Kookosõli toimib keskmise ahelaga triglütseriidina, tagades vitamiini biosaadavama vormi. Lisaks on kookosõli tuntud mitmete tervisega seotud eeliste poolest, nagu kolesterooli parandamine, südame tervise edendamine ja tervisliku kehakaalu toetamine.

Üldiselt on D3-vitamiini soovitatav tarbida kuni 2000 IU päevas, seega ühe teelusikatäie D3-vitamiini tarbimine päevas 400 IU koos kookosõliga aitaks seda nõuet täita. See D3-vitamiini ja kookosõli kombinatsioon võib pakkuda mitmeid eeliseid, toetades üldist tervist ja heaolu.