Passiivse suitsetamise test N5 Vaata täismõõdus

Passiivse suitsetamise test N5

69,50 €

Soovin personaalset konsultatsiooniSoovin personaalset konsultatsiooni

Antud test võimaldab tuvastada teie organismis võimalikke jääkaineid, mis on tingitud passiivsest suitsetamisest. See tõstab esile olulise terviseriski, mis on seotud teie ümbruses leviva tubakasuitsuga, enamjaolt põhjustatud teiste inimeste suitsetamisest.

Test on äärmiselt usaldusväärne ja annab tulemused kõigest 10 minuti jooksul.

 

TESTI TÜÜP:  Uriin

TUNDLIKKUS: 10 ng/ml
MAKSIMAALNE AVASTAMISAEG :48 kuni 72 tundi pärast kokkupuudet
TULEMUSED: 10 minutiga

Rohkem infot

 

Oluline info: 

See test on mõeldud eeskätt mittesuitsetajatele, kuna aktiivsetel suitsetajatel tuvastatakse testis loomulikult kõrged nikotiinitasemed nende uriinis. Sellest tulenevalt on testi positiivne tulemus aktiivse suitsetaja puhul ootuspärane, kajastades tema organismis leiduvat nikotiini, kuid oluliselt suuremas kontsentratsioonis.

Test on suunatud inimestele, kes ei tarbi nikotiini sisaldavaid tooteid, nagu elektroonilised sigaretid, nikotiiniga närimiskummid või nahaplaastrid. Aktiivse tubakatarbimise kindlakstegemiseks mittesuitsetajatel võib kasutada spetsiifilist uriinianalüüsi, mis mõõdab nikotiini taset peale eelnevate nikotiinitoodete tarbimist.

 

Passiivne suitsetamine viitab olukorrale, kus inimesed hingavad sisse teiste suitsetajate suitsu ilma ise aktiivselt suitsetamata, kogedes sellega kaasnevaid terviseriske. See nähtus puudutab nii suitsetaja läheduses viibivaid inimesi kui ka rasedate naiste looteid. Tubakasuits sisaldab rohkem kui 4000 keemilist ühendit, millest vähemalt 250 on tervisele kahjulikud ja üle 50 on teadaolevalt vähki tekitavad.

 

Passiivne suitsetamine on ülemaailmne terviseoht, mis viib igal aastal ligikaudu 600 000 inimese enneaegse surmani. Ameerika Ühendriikides üksi on passiivse suitsetamise tagajärjel tekkivate enneaegsete surmade arv hinnanguliselt 41 000 aastas.

Sigaretisuitsuga kokkupuutumine mittesuitsetajate seas toob kaasa olulisi terviseriske:

  • See tõstab südamehaiguste riski 27% võrra.
  • Mittesuitsetajate risk haigestuda kopsuvähki tõuseb 25%, eriti juhul, kui nende lähedane pereliige suitsetab.
  • Rasedatel naistel suureneb kokkupuude sigaretisuitsuga raseduse katkemise, loote arengu viibimise ja enneaegse sünnituse riski.
  • Imikutel võib passiivne suitsetamine suurendada äkksurma sündroomi riski lausa 50% võrra.

Hämmastavalt puutub maailmas umbes 40% lastest regulaarselt oma kodudes passiivse suitsetamisega kokku, ja 31% passiivse suitsetamise tõttu toimuvatest surmajuhtumitest on laste seas.

 

Erinevalt tubakatööstuse levitatavast arvamusest, mis püüab vähendada teadlikkust sellest riskist, on tõde see, et sigareti otsast eralduv suits on tegelikult palju mürgisem kui see, mida suitsetaja endale sisse hingab. Uuringud näitavad, et see suits võib põhjustada 2 kuni 6 korda rohkem kasvajaid.

Seega kujutab tubakasuits, olgu see siis aktiivselt või passiivselt sisse hingatud, tõsist ohtu nii suitsetajatele kui ka mittesuitsetajatele. Kui mittesuitsetajad hingavad sisse tubakasuitsu, siis nende organismis võib leida olulises koguses toksilisi aineid nagu süsinikmonooksiid, tõrvad ja nikotiin, mis omakorda võivad põhjustada vähki, südame-veresoonkonna ning hingamisteede haigusi.

Pasiivse suitsetamise uriinitest on välja töötatud selleks, et tuvastada isegi väga väikeses koguses nikotiini uriinis, olles 20 korda tundlikum kui standardne tubakatoodete tarbimise testid. See test on eriti kasulik tuvastamaks kokkupuudet tubakasuitsuga keskkonnas, andes selge hoiatuse ja võimaldades seeläbi rakendada vajalikke ennetavaid meetmeid.

 

Test on kujundatud nii, et seda on lihtne kasutada ka kodustes tingimustes, andes kiireid tulemusi 10 minuti jooksul. See sobib nii täiskasvanutele kui ka lastele. Testi positiivne tulemus viitab selgelt passiivse suitsetamise tõttu tekkinud saasteainete olemasolule organismis.