MAARJAOHAKA PULBER, Cytoplan Milk Thistle, 60 kapslit Vaata täismõõdus

MAARJAOHAKA PULBER, Cytoplan Milk Thistle, 60 kapslit

28,98 €

Saadaval valveapteekidest 24H: Preparaadi klassifikatsiooni kontrollige infolehest

Soovin personaalset konsultatsiooniSoovin personaalset konsultatsiooni

Hetkel on tootmine peatatud. parim alternatiiv https://www.n1.ee/ee/36004-lamberts-maarjaohaka-tbl-3000mg-n60.html

Maarjaohakas on ravimtaim, millel on tugevad antioksüdantsed ja põletikuvastased omadused.

Funktsioonid:

  • Suurendab maksa vastupanuvõimet;
  • Tugevdab sapi moodustumist ja eritumist;
  • Turgutab hästi seedetrakti;

 

Maarjaohakas mõjub hästi maksapõletiku korral, mis on tingitud:

  • viiruslikust hepatiidist
  • alkoholi liigtarvitamisest
  • liigsöömisest tingitud maksatsirroosi puhul

 

 

Rohkem infot

PÄEVANE ANNUS SISALDAB
2 kapslit
Maarjaohaka pulber
400mg
 

Maarjaohakas suurendab maksavastupanuvõimet, tugevdab sapi moodustumist ja eritumist ja mõjub hästi seedetraktile.

Manustamine: 2 kapslit päevas koos toiduga või vastavalt terapeudi soovitusele.
Mitte ületada päevaseks tarbimiseks soovitatavat kogust!
Ärge tarbige kui kaane kaitseriba on puudu või vigastatud.
Toidulisandit mitte kasutada mitmekesise toitumise asendajana!
Säilitamine: Hoida kuivas, jahedas kohas.

Maarjaohaka (Milk Thistle) kasulikud omadused: organismi puhastamine ja antioksüdant glutatiooni taseme tõstmine. 

Maarjaohakas on ravimtaim, millel on tugevad antioksüdantsed ja põletikuvastased omadused. Tavaliselt kasutatakse seda organismi, eriti maksa puhastuskuuride tegemisel, samuti on maarjaohakal rakke uuendav toime. Maarjaohakat (Silybum marianum) tarvitatakse peamiselt ekstrakti, õli, tee, või toidulisandina Samuti süüakse mõnikord ka tooreid maarjaohaka seemneid. Maarjaohakal on samuti piimaeritust soodustav, maksa toetav, limaskestade põletikku ja ärritust leevendav ja sapi eritust soodustav toime. Samuti aitab see kaasa ensüümide tekkimisele, toetades seeläbi seedimist.

Kuidas maarjaohakas toimib?

Maarjaohakat on ravimtaimena kasutatud üle 2000 aasta, esimesed kirjeldused pärinevad 40. aastast e.Kr.

Antioksüdandina on maarjaohakas tõhus vananemisevastane vahend, eriti selle seemnetes leiduvate lipofiilsete ekstraktide suure sisalduse tõttu. Nendel ekstraktidel on tugev immuunsust tugevdav ja osküdatiivset stressi leevendav toime.

Muude omaduste kõrval on väga oluline ka maarjaohaka maksa toetav ja puhastav toime. Maksa funktsiooniks on keha puhastamine igapäevaelus ettetulevatest toksiinidest, ta toimib filtrina, eemaldades kehast kahjulikud ained. Uuringud on näidanud, et maarjaohaka tarvitamisel vähenevad või kaovad üldse toksiinidest (sh keemilised ravimid, antibiootikumid, raskemetallid jm) tulenevad maksakahjustused.

Maarjaohaka inglisekeelne nimetus Milk thistle tuleneb selle piimjast mahlast, mis tuleb esile taime lõikamisel. Samuti on taime lehtedel valkjad laigud, millest jääb mulje, nagu oleks neid kastetud piima sisse.

Maarjaohaka 7 põhilist kasulikku omadust:

1. Maksa puhastamine ja toetamine

Maarjaohakas aitab ehitada üles maksa rakke, eemaldades sealjuures maksa ladestunud toksiine. Seetõttu on maarjaohakas tõhus vahend alkoholist, pestitsiididest, raskemetallidest, õhu ja vee reostustest puhastumiseks. Maks on kõige suurem ja väga oluline organ meie kehas ning üheks maksa ülesannetest on vere puhastamine. Vere kvaliteet aga mõjutab omakorda terve organismi seisundit.

Maks aitab samuti kaasa hormoonide tootmisele, vabastab glükoosi verre, tagades sellega keha püsiva energiataseme ning aitab eemaldada meie verest kahjulikke aineid. Samuti reguleerib maks sapi eritumist, mis tagab rasvade omastamist toidust. Seega on äärmiselt oluline, et meie maks oleks puhas ja terve.

Maarajohakas on näidanud häid tulemusi mitmete maksa haiguste ravil, sh rasvmaks, alkoholi kahjustused, kollatõbi, psoriaas, hepatiit jt.

2. Aitab ennetada vähi teket

Maarjaohaka seemned sisaldavad rikkalikult tugeva antioksüdantse toimega flovanoidi silümariini. Silümariini toimet seostatakse vähirakkude arengu riski vähendamisega ja nende rakkude taandumisega, kuna see tugevdab immuunsüsteemi ja võitleb DNA kahjustustega.

2007. aastal viis University of Minnesota läbi uuringu, mille tulemusena leiti, et silümariinil on tugev pre-kliiniline maksa kaitsev ja antikantserogeenne toime, sh vähirakkude kasvu pärssimine eesnäärme-, naha-, rinna- ja emakakaelavähi puhul.

Keskmiselt 50-70% maarjaohakas esinevatest silümariini molekulidest on silibiini tüüpi. Tegu on antioksüdandiga, mis stimuleerib proteiini sünteesi ja tugevdab tervete rakkude välimist kihti, kaitstes neid kahjustuste ja mutatsioonide eest. Samuti see takistab toksiinide jäämist kehasse, aitab rakkudel uueneda ning võitleb saasteainete, kemikaalide, raskemetallide ja vabade radikaalide kahjuliku mõju eest. University Magna Graecia uuringute andmetel kaitseb silümariin rakke, blokeerides toksiine sidumast rakkude membraanide retseptoritega.

3. Saab alandada kolesterooli taset

Maarjaohakat peetakse tugevaks põletikuvastaseks vahendiks. Kehas ja veresoontes olevad põletikud on aga peamisteks südame- ja veresoonkonna haiguste põhjustajateks. Maarjaohakas toetab südant ja aitab alandada kolesterooli taset veres läbi selle, et see puhastab verd, leevendab põletikku ja hoiab ära arterite kahjustusi, mida võib põhjustada  oksüdatiivne stress.

Samuti on uuringud näidanud, et silümariini sisaldava maarjaohaka ekstrakti tarbimine koos tavameditsiini preparaatidega annab palju parema tulemuse kolesterooli ja LDL kolesterooli ning triglütseriidide tasemete parandamisel.

Samas on oluline pidada silmas, et olemasolevad uuringud võimalike maarjaohaka positiivse mõju kohta on viidud läbi vaid inimestega, kellel on suhkruhaigus ning kellel on enamasti kõrge kolesterooli tase veres. Seega praegusel ajal ei ole veel selgust, kas maarjaohakal on sama mõju ka teistele inimestele ja kas seda hakatakse tulevikus kasutama abivahendina kolesterooli taseme alandamiseks.

4. Võib aidata kontrollida või ennetada suhkruhaiguse teket.

National Institute of Health on viinud läbi uuringu, mille kohaselt on maarjaohakas esineva silümariini tarvitamine koos traditsiooniliste ravimitega näidanud silmatorkavaid tulemusi suhkruhaiguse sümptomite leevendamisel, aidates kaasa glükeemilisele kontrollile.

Uuringud on näidanud, et maarjaohakas sisalduvad antioksüdandid aitavad vähendada veresuhkru taset patsientidel, kellel on insuliini resistentsus.

2006. aastal viis  Institute of Medicinal Plants läbi uuringu, millest ilmnes, et kui anda suhkruhaigusega patsientidele silümariini ekstrakti üle 4 nädala,paraneb oluliselt nende glükoosi ja insuliini taseme näitajad veres.

Neid väiteid toetab ka asjaolu, et maks on osaliselt vastutav hormoonide, sealhulgas insuliinitasemete reguleerimise eest.

5. Aitab ennetada sapikivide teket

Maks on väga oluline seedeorgan, kuna see aitab töödelda toitaineid ja toksiine, mis satuvad meie kehasse koos toidu, vee ja õhuga. Maks ja teised seedeorganid, nagu sapipõis, kõhunääre, soolestik ja neerud toimivad väga tihedalt koostöös, et hoida maksa tervena. Seega on maarjaohaka tarvitamine toetav ka maksaga tihedalt seotud seedeorganite tööle ja võib ennetada nende kahjustusi, sh sapi- ja neerukivide teket.

Maarjaohakas saab samuti toetada endrokriinsüsteemi ja tervet seedesüsteemi, aidates kaasa sapi ja ensüümide tootmisele ning vere puhastamisele ainevahetusjääkidest.

6. Toetab naha tervist 

Uuringud näitavad, et fütokemikaalid, nagu maarjaohakas esinev silümariin on efektiivsed UV kiirgusest tekkinud naha oksüdatiivse stressi pärssijad. Maarjaohaka mõju peetakse seega tõhusaks vahendiks, et ennetada nahavähki, mis võib tekkida UV kiirgusest tulenevast oksüdatiivsest stressist. Uuringus soovitatakse samuti kanda silümariini kiirgusravi saanud patsientide nahale, et leevendada kiirguse negatiivset mõju.

Maarjaohaka nahka kaitsvad omadused aitavad ka vähendada vananemise märke nahal. Seega on maarjaohaka tarvitamine lihtne viis ennetada naha kahjustusi, nagu nahavähk, pigmendilaigud, kortsud ja ebaühtlane nahatoon.

7. Vananemisvastane toime

Nagu mainitud eespool, aitavad maarjaohaka antioksüdandid hoida ära vabade radikaalide kahjustusi kehas ning aitavad kaasa vere ja seedesüsteemi toksiinidest puhastumisele. Seeläbi saab maarjaohaka tarvitamine tõesti aeglustada keha vananemise protsessi. Seda mõju on näha nii välispidiselt (naha seisund), kui tunda ka seespidiselt (organite parem toimimine ja nende parem tervislik seisund).

Maarjaohaka tervendavad omadused võivad hoida ära mitmeid tõsiseid eaga kaasnevaid haigusi, sealhulgas südamehaigused, vähk suhkruhaigus, neerude ja maksa kahjustused, naha vananemine ja muud probleemid, mis on seotud vananemisega.

Antioksüdantide tervendavad omadusel teevad maarjaohaka ka väga kasulikuks silmade, liigeste ja lihaste hea tervisliku seisundi säilitamiseks.

Maarjaohakas ja glutatioon

Maarjaohakas sisalduv silümariin on antioksüdant, mis saab kaitsta organismi glutatiooni kahanemise eest . Glutatioon on väga oluline „juhtiv antioksüdant“ mis on äärmiselt oluline haiguse tekke ennetamisel. Glutatiooni leidub inimkehas, samuti mõnedes taimedes ja seentes ning vetikates.

Selle kõige olulisem ülesanne on aidata organismil võidelda oksüdatiivse stressi vastu, mis võib viia paljude tõsiste haiguste arenguni. Glutatioon saab ennetada oluliste rakukomponentide kahjustumist reaktiivsete hapnikuliikide poolt, nagu näiteks vabad radikaalid.

Maarjaohaka üks kõige olulisemaid omadusi on see, et see säilitab glutatiooni. Tänapäeva inimeste elukeskkond ja harjumused on tihtipeale ebatervislikud ning võivad viia maksa funktsioonide nõrgenemiseni ja glutatiooni taseme languseni kehas. Maarjaohaka tarbimine aitab aga suurendada glutatiooni taset, aidates kaasa maksa jääkainetest puhastumisele. Maarjaohakas tugevdab maksa rakuseinasid, kaitstes neid toksiinide eest ning toetades seeläbi maksa regenereerumist ja glutatiooni tootmist.

Maarjaohaka tarvitamine toidulisandina:

Maksa tõhusamaks puhastamiseks soovitatakse kasutada Cytoplan Milk Thistle (Silymarin) 400 mg 2 kapslit kuni kolm korda päevas.

Igapäevaseks kasutamiseks maksa toetamisel on soovitatav kogus 2 kapslit Cytoplan Milk Thistle (Silymarin) 400 mg päevas.

Marjaohaka tee

Maarjaohakat saab samuti juua teena. Teesegude valmistamiseks kasutatakse maarjaohaka lehti ja seemneid.

Maarjaohaka taime saab vabalt ka ise kasvatada. Seemnete korjamiseks saate peale õitsemist lõigata ära terve taime õienupu ning riputada see nädalaks tagurpidi, seejärel saab korjata väga kasulikke seemneid.

Seemneid saab segada maarjaohaka lehtedega teesegude valmistamiseks, süüa toorelt või peenestada pulbriks. Soovitame hoida maarjaohaka lehti ja seemneid sügavkülmas, et säilitada võimalikult pikalt nende kasulikke omadusi.

Maarjaohaka kõrvalmõjud

Maarjaohakat peetakse ohutuks ja hästi talutavaks taimeks, mille kõrvalmõjude kohta on teatatud väga vähesel määral. Enamasti on tegu kerge kõhulahtisusega. Kui tarvitada maarjaohakat soovitatavates kogustes, on selle mõju kõige tõhusam ega tekita allergilisi reaktsioone või kõrvalmõjusid.

Oluline informatsioon vähihaigetele, et mõned antioksüdandid, nagu näiteks maarjaohakas leiduv silümariin võivad takistada keemiaravi, kuna need hakkavad kaitsma ka haigeid rakke ning takistama nende loomulikku rakusurma protsessi. See tähendab, et enne maarjaohaka kasutamist rasketel patsientidel tuleb teha vastavad vereanalüüsid ning jälgida hoolega haiguse arengut ja maarjaohaka mõju haigusele toidulisandi tarvitamise ajal.