Linaõli, 250ml Raismikuoja Vaata täismõõdus

Linaõli, 250ml Raismikuoja

10,98 €

Soovin personaalset konsultatsiooniSoovin personaalset konsultatsiooni
Linaõli, 250ml Raismikuoja

Rohkem infot

Külmpressi linaseemneõli sisaldab tähtsaid rasvhappeid nagu α-linoleenhape, mis on bioloogiline eelühend omega-3 rasvhapetele. Linaõli sisaldab hulgaliselt proteiine, vitamiine, flavanoide (luteoliin), askorbiinhapet ning mitmeid elemente. Olulised lina bioloogilised koostisosad on ka steroidid ja fütokemikaalid. Linaseemneõlis sisalduv lipiid võib täita östrogeeni aset ning kaitsta hormonaalse vähi, näiteks rinnavähi eest. Uuritakse ka seda, kas lipiid suudab juba olemasolevatest kasvajatest jagu saada. Siiski ei soovitata esialgu isikutel, kes manustavad rinnavähivastast ravimit tamoksifeeni, igaks juhuks mitte liialdada. Ravimi ja lignaani koosmõju pole veel selge. Alfalinoleenhape kuulub tervislike omega-3 rasvhapete hulka, mis vähendavad südamehaiguste riski, leevendavad reumaatilist liigesepõletikku ning võivad ka aidata vähi vastu. Linaseemneõli kasutatakse ainult külmalt, kuumutada seda ei tohi. Oivalise salatikastme saab kui segada linaseemneõli balsamäädikaga. Külmpressmeetodil pressitud naturaalne linaõli sisaldab hulga vitamiine (E ja A) ja teisi bioloogiliselt aktiivseid aineid, mis on meie organismile eluliselt vajalikud. Eriti tuleb tähelepanu juhtida küllastumata rasvhapetele: Linoleenhape – 62,9% (Omega-3) s.o. kaks ja pool korda rohkem kui kalamaksaõlis, Linoolhape – 15,9% (Omega-6), Oleiinhape – 13,44% (Omega-9). Teadlaste poolt on tõestatud, et elutalituseks on eriti vajalikud Omega-3 ja Omega-6.


Linaõli kasutamine: linaõli kasutatakse mitmetes variantides koos teiste toiduainetega salatites, majoneesides, juustuga, jogurtitega, keefiriga, meega, puuviljadega, siirupitega. Lisatakse külmadele ja kuumadele roogadele (pudrud, küpsetised). Külmpresslinaõlil on spetsiifiliselt natuke mõrkjas maitse, mis tuleneb eeterlike õlide sisalduvusest. Linaõli ei tohi termiliselt töödelda! Külmpresslinaõli säilivusaeg on vähemalt 6 kuud. Hoida suletuna pimedas ja jahedas (+3°C…+8°C).