Naha kaudu on üledoseerimine samahästi kui võimatu ja keha saab ennast ise reguleerida, omastades just vajaliku koguse magneesiumit. Naha kaudu annustades ei pea jälgima toidusedelit – toidulisandeid võttes tuleb meeles pidada, et paljud toiduained sisaldavad oksalaate ja fütiinhapet, mis takistavad magneesiumi omastamist. Oksalaate leidub näiteks kohvis, tees, salatilehtedes, spinatis, rabarbris, pähklites. Fütiinhapet leidub täisteraviljades, ubades, mandlites, kaerahelvestes, maisis ja nisjujahus.
Kasutamine:
Kanda nahale ja masseerida naha sisse. Paarikümne minuti pärast võib (kuid ei pea) nahale jäänud kihi maha pesta. Võib tekitada nahapinnal lühiajalist kipitust ja/või soojust, mis on tavaliselt väiksem kui magneesiumiõli puhul. Ka geeli võib kanda peale dušši niiskele nahale – vähendab kiputust ja lihtsustab laiali määrimist. Magneesiumigeeli kasutamisel imendub kehale vajalik magneesium kiiresti otse rakkudesse ja seda eriti pehmel moel. Võib leevendada sportlaste treeningujärgseid lihaspingeid ja krampe. Geeli on väga mugav ka lokaalselt pinges piirkonnale kanda.
Koostis: 1 ml magneesiumigeeli sisaldab 103 mg magneesiumi.