Aedmaasikas 'Sonata', istikud 6tk Vaata täismõõdus

Aedmaasikas 'Sonata', istikud 6tk

20,23 €

Soovin personaalset konsultatsiooniSoovin personaalset konsultatsiooni

Aedmaasikas 'Sonata' on veel üks tuntud maasikasort, mis pakub mitmeid eeliseid ja on populaarne aednike seas. Siin on teave 'Sonata' maasikasordi saagi ja kasvatamise kohta:

 

Saagikus: 'Sonata' maasikasort on tuntud oma suure saagikuse poolest. Ühest taime saab oodata suurt hulka marju. See on suurepärane valik aednikele, kes soovivad rohkesti maasikaid korjata.


Valmimisperiood: 'Sonata' maasikad valmivad tavaliselt suve teisel poolel. Täpne valmimisaeg võib sõltuda kliimatingimustest ja kasvukohast. Marjad on punased, keskmise suurusega ja neil on meeldiv magus maitse.

  1.  

Rohkem infot

Talvekindlus: 'Sonata' maasikasort on üsna talvekindel, mis tähendab, et see talub külmasid temperatuure ja suudab ellu jääda talveperioodil. See omadus muudab 'Sonata' maasika sobivaks kasvatamiseks erinevates kliimatingimustes.

Vastupidavus haigustele: 'Sonata' maasikasort on tuntud oma vastupidavuse poolest mitmetele maasikahaigustele, nagu hall mädanik ja jahukaste. See aitab vähendada taimehaiguste leviku riski ja muudab sordi hõlpsamaks kasvatamiseks.


Kasvatamine: 'Sonata' maasikad eelistavad päikesepaistelist kasvukohta ja hästi kuivendatud pinnast. Sobiv on regulaarne kastmine, et tagada piisav niiskuse saamine juurtele. Soovitatav on kasutada multši, et hoida mullas niiskust ja vähendada umbrohu kasvu. Taimede vahekaugus peaks olema umbes 30-45 cm, et tagada piisav õhuringlus ja vältida haiguste levikut.


Saagi koristamine: 'Sonata' maasikaid tuleks koristada täielikult küpsena, kui need on muutunud ühtlaselt punaseks. Küpsed maasikad on magusamad ja maitsevamad. Korjamisel tuleks olla ettevaatlik, et mitte kahjustada marju ja eemaldada need koos varrega.

 

On oluline märkida, et konkreetsed kasvutingimused ja saagikus võivad sõltuda piirkonnast ja kohalikest tingimustest.