FOAMLITE CONVATEC VAHTPLAASTER 5.5X12CM N10 Vaata täismõõdus

FOAMLITE CONVATEC VAHTPLAASTER 5.5X12CM N10

Saadaval valveapteekidest 24H: Preparaadi klassifikatsiooni kontrollige infolehest

Soovin personaalset konsultatsiooniSoovin personaalset konsultatsiooni
FOAMLITE CONVATEC VAHTPLAASTER 5.5X12CM N10

Rohkem infot

Tootetutvustus, otstarve

Foam Lite? ConvaTec haavaplaaster on õhuke, hästi kohalduv, lamineeritud polüuretaankihist vahthaavaside. Haavaplaaster koosneb veekindlast välimisest polüuretaankihist ja imavast vahtpadjast koos perforeeritud õrna liimuva silikooniga. Välimine kilekiht moodustab viiruste ja bakterite levikut takistava veekindla barjääri, mis kaitseb haava väliste saastajate eest, vähendades nakkusohtu. Haavaplaastri kilekiht kaitseb haava bakteriaalsete ja veres leiduvate viiruslike patogeenide eest (nt HIV ja hepatiidi viirus). Selle haavaplaastri kasutamine ei garanteeri ega anna tagatist AIDSI või hepatiidiviiruse ülekandumise vastu. Haavaga kontaktis olev pind on kaetud perforeeritud õrna silikoonkihiga, mis tagab turvalise nahasõbraliku kleepuvuse. Foam Lite? ConvaTec haavaplaaster on mõeldud vähese eksudaadiga haavadele ja aitab säilitada niisket haavaravi keskkonda, mis soodustab kiiremat haava sulgumist. Foam Lite? ConvaTec haavaplaaster püsib haaval ilma lisakinnituse vajaduseta. Foam Lite? ConvaTec haavaplaastrit võib haavaplaastri paigaldamise ajal ümberpaigutada.



Näidustused

Foam Lite? ConvaTec haavaplaaster on mõeldud kasutamiseks laia valikuga vähese või mitteeksudeerivate haavade puhul. Tervishoiutöötaja järelevalve all võib Foam Lite? ConvaTec haavaplaastrit kasutada nii krooniliste kui akuutsete haavade korral, kuid mitte ainult: ? Säärehaavandid, lamatised ja diabeetilised jalahaavandid. ? Kirurgilised haavad (nt. Postoperatiivsed haavad, teisespingsalt paranema jäetud haavad ja doonorpinnad). ? Teise astme põletushaavad. ? Traumaatilised haavad (nt. marrastused, rebendid, villid, väiksed lõikehaavad).



Vastunäidustused

Foam Lite? ConvaTec haavaplaastrit ei tohi kasutada inimestel, kellel esineb tundlikkus või on tekkinud allergiline reaktsioon haaavaplaastri või selle koostisainete suhtes. Foam Lite? ConvaTec haavaplaaster ei ole soovitav kasutada koos õlil baseeruvate toodete näiteks vaseliiniga . Ärge kasutage Foam Lite ConvaTeci haavaplaastrit koos oksüdeerivate vahenditega nagu vesinikperoksiidi või hüpokloriiti sisaldavate lahustega.



Kasutamisjuhised

1.Mitte kasutada kui toote steriilne vahetu sisepakend on kahjustatud.

2.Haava koha ettevalmistamine ja puhastamine.

Enne haavaplaastri asetamist haavale puhastage haavakoht sobiva haavapuhastusvahendiga ja kuivatage haavaümbruse nahk. Veenduge, et ümbritsev nahk on puhas emulsioonidest või õli sisaldavatest toodetest, sest see võib mõjutada toote kleepuvust.

3.Haavaplaastri ettevalmistamine ja haavale asetamine.

a)Valige sellise suuruse ja kujuga plaaster, mille keskel paiknev vahtpadjapind on haavast 1 cm suurem.

b)Eemaldage plaaster steriilsest pakendist, hoidudes sõrmedega puudutamist haavaga kokkupuutuvat osa ja eemaldage kattepaber.

c)Hoidke plaastrit haava kohal ja seadke plaastri keskpunkt kohakuti haava keskosaga. Siluge plaastrit ümber haava ja veenduge, et plaaster on kleepunud kogu pinna ulatuses.

d)FoamLite ConvaTec vahtplaastrit võib lõigata eriti kanna, põlve või mõne teise raskesti seotava piirkonna sidumisel. Lisa plaastri kasutamine fikseerimiseks võib olla vajalik, et tagada püsimine haaval.

e)Pärast haava sidumist kõrvaldage jäägid.

4.Haavaplaastri eemaldamine.

a) Haavaplaastrit tuleb vahetada, kui selleks tekib kliiniline näidustus. (nt. leke, veritsus, valu tugevnemine, infektsiooni kahtlus).Maksimaalne soovituslik pealhoidmisaeg on kuni 7 päeva.

b)Haavaplaastri eemaldamiseks vajutage õrnalt nahale ja kergitage plaastri serva ettevaatlikult üles. Jätkake, kuni kõik servad on lahti võetud. Tõstke plaaster haava pealt



Koostisosade loetelu

välimine polüuretaankiht , imav vahtpadja osa koos perforeeritud õrna liimuva silikooniga



Hoiatused ja ettevaatusabinõud

Ettevaatusabinõud ja märkused

Ettevaatust! Steriilsus on garanteeritud vaid juhul, kui pakend on terve või enne kasutamist avamata. Toode on mõeldud ainult ühekordseks kasutamiseks ja seda ei tohi kasutada korduvalt. Korduvkasutamisel võib suureneda infektsiooni või ristsaastumise oht. Toote füüsilised omadused ei pruugi enam olla optimaalsed ettenähtud otstarbe täitmiseks. Enne selle haavasideme kasutamist koos teiste haavahooldustoodetega tuleks pidada nõu tervishoiutöötajaga.

Organismi loomuliku paranemisprotsessi käigus võib haavast eemalduda surnud kude (autolüütiline haavapuhastus), mistõttu pärast paari esimest haavasidemevahetust võib tunduda, et haav on suurenenud. Kui täheldate ärritust (punetus, põletik), matseratsiooni (naha valgeks tõmbumist ) või hüpergranulatsiooni (liigne kudede teke), pidage nõu meedikuga. Haavasideme vahetamisel tuleb kontrollida haava seisundit: (1) kas leidub infektsioonile viitavaid nähte (tavaliselt tugevam valu, veritsus, haavaümbritsevate kudede kuumenemine /punetus, haavaeritus) (2) kas haava värvus ja/või lõhn on muutunud, (3) kas on märgata muid ootamatuid sümptomeid (nt. matseratsioon või hüpergranulatsioon).

Foam Lite ConvaTeci haavasideme kasutamist herpes simplex või impetigo korral pole uuritud. Lisaks jalahaavanditele, lamatistele, diabeetilistele haavanditele ,II astme põletustele, doonorpindadele, kirurgilistele või traumaatilistele haavadele mis on jäetud paranema esmas- või teisespingsalt: ? Üleval loetletud haavatüüpide ravi tuleks teostada ainult tervishoiutöötaja kontrolli all. ? Kasutada asjakohaseid abistavaid meetmeid kui see on näidustatud (nt.kasutada venoossete jalahaavandite puhul astmelist rõhksidet või lamatiste korral survet leevendavaid meetmeid). ? Bakterite vohamine kroonilistes haavades on tavaline nähe ega ole haavasideme kasutamisel vastunäidustuseks. Infektsiooniga haavadel võib haavasidet kasutada meditsiinilise järelevalve all koos asjakohaste ravimeetmetega ning haava sagedase kontrolliga. ? Veresuhkrutaseme hoidmine normi piires ja teiste asjakohaste toetavate meetmete rakendamine diabeetiliste haavandite korral on vajalik. ? Teise astme põletuse korral kaaluge alternatiivse kirurgilise protseduuri kasutamist, kui haav ei ole epiteeliseerunud 14 päeva möödudes. Foam Lite ConvaTeci haavaplaastrit võib lõigata sobiliku kuju ja suuruse saamiseks vastavalt tervishoiutöötaja juhistele. Kui haavaplaastrit lõigata, võib olla vajalik lisa teibi kasutamine, et kindlustada haavasideme püsimine haaval. Haavaplaastri lõikamisel võib viiruse/ bakteri kaitsebarjäär saada kahjustatud.



Säilitamistingimused

Hoida toatemperatuuril (10? C - 25? C/50? F - 77? F).

Kaitsta valguse eest, hoida kuivas.



Seadme ja pakendi sisu

Õhuke veekindel vahthaavaplaaster silikooniga



Tootja või tootja volitatud esindaja

Linus Medical OÜ

Narva mnt.5, Tallinn



Päritoluriik

Inglismaa