GO-ON INJ 1% 2.5ML (SÜSTEL) Vaata täismõõdus

GO-ON INJ 1% 2.5ML (SÜSTEL)

117,65 €

Saadaval valveapteekidest 24H: Preparaadi klassifikatsiooni kontrollige infolehest

Soovin personaalset konsultatsiooniSoovin personaalset konsultatsiooni
GO-ON INJ 1% 2.5ML (SÜSTEL)

Rohkem infot

GO-ON?



Tootekirjeldus





Kirjeldus

GO-ON? on steriilne mittepürogeenne naatrium-hüaluronaadi lahus.





Koostis

GO-ON? süstal sisaldab 2,5 ml 1%-list naatrium-hüaluronaadi lahust ning naatriumkloriidi, naatrium-monovesinikfosfaati, naatrium-divesinikfosfaati ja süstimiseks vajalikku vett.





Omadused

Naatrium-hüaluronaat on looduslik, suure molekulmassiga polüsahhariid, mis koosneb naatriumglükuronaadi ja N-atsetüülglükosamiini tekitatud disahhariidide üksuste lineaarsest ahelast. Naatrium-hüaluronaat on inimorganismi kudedes laialt levinud ning selle kontsentratsioon on suur liigesevedelikus, kus nimetatud aine on peamiseks koostisosaks. Naatrium-hüaluronaadil on oluline osa omavahel külgnevate kudede füüsilise ja mehhaanilise vastasmõju reguleerimisel, toimides kudedevahelise määrdena; see toimib ka viskoelastse toena, mis määratleb kudede piirid.

Erinevatel naatrium-hüaluronaadi preparaatidel võib olla erinev molekulmass, kuid keemiline struktuur on neil sama.

GO-ON on 1%-line naatrium-hüaluronaadi lahus, mis on saadud Streptococcus Equi fermenteerimis- ja sellele järgneva puhastamisprotsessi tulemusena.



Näidustused

GO-ON? on näidustatud põlve- ja õlaliigese vedeliku viskoelastsuse lisamise eesmärgil; toode toimib määrde ja mehhaanilise kaitsena ning sobib hästi osteoartroosi sümptomite korrigeerimiseks.



Vastunäidustused

GO-ON? on vastunäidustatud patsientidel, kellel on esinenud ülitundlikkust toote mis tahes komponendi suhtes, samuti põletikuliste liigesehaiguste, nagu reumatoidartriidi või Behterevi tõve korral.





Hoiatused ja ettevaatusabinõud

Toodet võivad kasutada ainult vastavate oskustega asjatundjad. Järgida tuleb liigesesisese süstimise suhtes kehtivaid üldisi ettevaatusabinõusid ning eelkõige kanda hoolt, et süstitav koht oleks aseptiline.

Preparaati ei tohi kasutada, kui vedelikuga eeltäidetud süstal või steriilne pakend on kahjustatud. Toodet ei või kasutada pärast karbil osutatud kehtivusaja lõppu. Toodet tuleb hoida nii, et see poleks lastele kättesaadav.

Kõnealuse toote manustamine võib muuta ägedamaks lokaalse põletiku osteoartroosi põdevatel patsientidel, kelle liiges on põletikuline. Seetõttu on soovitatav seda manustada pärast lokaalsete sümptomite leevendamist

Mõningatel juhtudel võib pärast toote manustamist esineda lokaalset valu. Süstimisjärgse valu vältimiseks tuleks soovitada hoida lokaalse valu piirkond pärast süstimist liikumatuna.

Toode tuleb süstida täpselt liigestevahelisse ruumi, mujal võib see tekitada valu. Vältige süstimist veresoonde või ümbritsevatesse kudedesse!

GO-ON? manustamisel tuleb rakendada ettevaatusabinõusid ravimitundlikkusega ning maksapuudulikkuse või -kahjustusega patsientide puhul.

Eakad patsiendid: toote manustamisel tuleb olla ettevaatlik, kuna eakate patsientide füsioloogilised funktsioonid on enamasti aeglustunud. Lapsed: toote manustamisel tuleb olla ettevaatlik, kuna selle ohutus lastele ei ole kindlaks tehtud. Rasedad ja rinnaga toitvad naised: kuigi loomkatsetes ei ole täheldatud teratogeenseid mõjusid, ei ole toote ohutus rasedatele kindlaks tehtud. Seetõttu on soovitatav olla ettevaatlik toote manustamisel rasedatele või arvatavalt rasedatele naistele. Katseloomadel eritus naatrium-hüaluronaat piima, seetõttu on soovitatav toote kasutamise ajal rinnaga toitmine katkestada.



Kõrvaltoimed

Mõnedel patsientidel võib esineda nahalöövet, näiteks nõgeslöövet, ja kihelust. Sel juhul tuleb toote manustamine katkestada ja määrata patsiendile vastav ravi.

Mõningatel juhtudel on teatatud valu (eriti pärast ravimi manustamist esineva lühiajalise valu), paistetuse ja verevalumi ning süstimiskohta infektsiooni tekkimisest. Üksikud patsiendid on kaevanud punetuse, kuuma- ja raskustunde üle süstimiskohal.

Väga harvadel juhtudel on esinenud ?okk. Kui see juhtub, tuleb katkestada toote manustamine, patsient hoolikalt läbi vaadata ja määrata vastav ravi.

GO-ON? süstile võivad järgneda lokaalsed kõrvaltoimed ravitud liigeses, näiteks valu, kuumatunne, punetus ja/või paistetus, verevalum, infektsioon. Selliseid kõrvaltoimeid on võimalik vähendada liigesele 5?10 minutiks jääkoti asetamisega.



Koostoime muude ainetega

Praeguseks ei ole teateid GO-ON? kokkusobimatusest muude liigesesiseseks manustamiseks ettenähtud lahustega. Patsiendile võib kasulikult mõjuda samaaegne suukaudsete valuvaigistite ja põletikuvastaste ravimite kasutamine esimeste ravipäevade ajal.



Annustamine ja manustamine

Preparaati GO-ON tuleb süstida haigesse liigesesse kokku 5 korda nädalaste vahedega. Üheaegselt võib süstida mitut liigest. Sõltuvalt liigesehaiguse raskusastmest võib viie manustamiskorra mõju kesta kuni 6 kuud. Tsükleid võib vajaduse puhul korrata. Liigesesse tekkinud verevalumi korral on soovitatav verevalum punkteerida, liiges liikumatuna hoida, asetada sellele jääkott ja/või manustada liigesesisese süstina kortikosteroide. GO-ON? manustamist võib jätkata 2?3 päeva hiljem. Kuni steriilse pakendi avamiseni on eeltäidetud süstla sisu ja pind steriilsed. Võtke süstal steriilsest pakendist välja, eemaldage kummist ühenduskork, paigaldage sobiv steriliseeritud nõel (näiteks 19 või 21 G) ning kinnitage see kerge pöördega. Kui süstlas on õhumull, väljutage see enne süstimist.



Omadused ja toime

Liigesevedelik, mis hüaluroonhappe sisalduse tõttu on viskoelastne, esineb kõikides sünoviaalliigestes, eriti suurtes, raskust kandvates liigestes, kus selle määrde- ja amortiseerivad omadused tagavad normaalse valuta liikumise. See varustab ka liigesekõhresid toitainetega.

Degeneratiivsed liigesehaigused, nagu osteoartroos, on seotud liigesevedeliku viskoossuse olulise vähenemisega, mis halvendab määrde- ja amortiseerivaid omadusi. See suurendab liigese mehhaanilist koormust ning põhjustab liigesekõhre õhenemist sel määral, et tekitab valu ja halvendab kahjustatud liigeste funktsioneerimist. On kindlaks tehtud, et naatrium-hüaluronaadi preparaatide liigesesse süstimise tagajärjel paranenud liigesevedeliku kvaliteet parandab liigesevedeliku viskoelastseid omadusi. See omakorda parandab määrde- ja amortiseerivaid omadusi ning vähendab mehhaanilist survet liigesele. Tulemuseks on valu leevenemine ja liigese liikuvuse paranemine, mis kestab vähemalt 6 kuud pärast ühe ravikuuri käigus tehtud 5 süsti.



Pakend

GO-ON? on saadaval ühekordsetes steriilsetes süstaldes, mis sisaldavad 2,5 ml naatrium-hüaluronaadi lahust (25 mg). Iga süstal on steriilses ümbrises.

Pakend sisaldab 1, 3 või 5 süstalt.



Säilivusaeg

Kolm aastat

Säilitamistingimused

Säilitada temperatuuril alla 25 °C.

KUIDAS KASUTADA TOODET GO-ON?

Võtke süstal ümbrisest välja. Kui ravimit säilitatakse külmkapis (vt säilitustingimused), võtke see kapist välja 20?30 min enne kasutamist.





Eemaldage keerates kummikork.



Paigaldage süstlanõel 19 või 21 G.



Süstal on kasutamiseks valmis.

* Enne ravimi manustamist desinfitseerige süstimiskoht hoolikalt.



Tootja:



ROTTAPHARM

Rottapharm Ltd.,

Damastown Industrial Park,

Mulhuddart-Dublin 15

Iirimaa





Esindaja Eestis

Algol Pharma OÜ



29.03.2006