D-VITAMIINI KIIRTEST MYCARE Vaata täismõõdus

D-VITAMIINI KIIRTEST MYCARE

51,06 €

Saadaval valveapteekidest 24H: Preparaadi klassifikatsiooni kontrollige infolehest

Soovin personaalset konsultatsiooniSoovin personaalset konsultatsiooni
D-VITAMIINI KIIRTEST MYCARE

Rohkem infot

Tootetutvustus, otstarve

D-vitamiin test aitab sul aru saada, kas sinu kehas on D-vitamiini normi piires või alla selle. Test on mõeldud D-vitamiini üldkontsentratsiooni määramiseks täisveres.



Miks on D-vitamiin sinu organismile oluline ja kes on eriti ohustatud?



Peaaegu kõikidel meie keha rakkudel on D-vitamiini retseptorid, mis tähendab, et need kõik vajavad korralikuks toimimiseks piisavalt D-vitamiini. D-vitamiini puudusega seotud terviseriskid on aga varem arvatust märkimisväärselt tõsisemad.



D-vtamiini sünteesitakse organismis päikesevalguse toimel ja sel on oluline roll sinu immuunsuse tagamisel. Kui viibid vaid väga vähe aega õues või kui meie suvi on olnud väga päikesevaene, on põhjust kahtlustada, et sinu organismis võib D-vitamiini tase olla madal.



Ka siis, kui sul on ülekaalu või kui tarbid liiga vähe piima- ja kalatooteid, võib sul olla suurem risk, et su kehas on ebapiisav kogus D-vitamiini. Ole hoolikas ka vanemas eas! Vanemaealiste nahk ei suuda enam sama tõhusalt D-vitamiini toota, seepärast oleks hea, kui tead, kas sinu kehas on seda piisavalt.



D-vitamiini puudus on seotud mitme tõsise haigusega: osteoporoos, osteomalaatsia ehk luude pehmenemine, polüskleroos, südamehaigused, tüsistunud rasedus, diabeet, depressioon, insuldid, autoimmuunsed haigused, gripp, erinevad kasvajad, nakkushaigused, Alzheimeri tõbi, ülekaalulisus, suurem suremus jne.



Kui sa oled huvitatud ka lihtsalt sellest, et su hambad ja luud on korras, pead hoolitsema, et su kehas on piisavalt D-vitamiini.



Kuidas D-vitamiini test töötab?



D-vitamiin on rasvlahustuv sekosteroid, mis soodustab kaltsiumi, raua, magneesiumi, fosfaadi ja tsingi imendumist soolestikust. D-vitamiin transporditakse maksa, kus see ainevahetuse käigus muudetakse 25-hüdroksü-D-vitamiiniks.

Meditsiinis kasutatakse 25-hüdroksü-D-vitamiini määramist veres D-vitamiini kontsentratsiooni määramiseks organismis. MyCare Vitamin D test ongi immunokromatograafiline kiirtest 25-OH D-vitamiini üldkontsentratsiooni määramiseks inimese veres.



Testi piirväärtus on 30 ng/ml ?4 ng/ml.



Mida pean tegema, kui olen testi tulemuse teada saanud?



Kui sinu D-vitamiini väärtus on piisav (nähtavale ilmus vaid üks joon), ei ole vaja midagi teha.

Kui sinu testi tulemuseks on kaks triipu, siis see näitab D-vitamiini puudust. D-vitamiini puuduse ravi hõlmab suuremas koguses D-vitamiini manustamist toidu ja lisanditega. Enne otsustamist pea nõu arstiga.





Kui täpne on D-vitamiini kiirtest?

Testi täpsuseks alla 30 ng/ml väärtuste korral 100% ja 30 ng/ml ületavate väärtuste korral 93,33% vs laboriga. See tähendab, et kui D-vitamiini tase on väga madal, on test täiesti täpne.





Kas ka lapsele võib teha vitamiin D kiirtesti?



Seda kiirtesti on soovitatav teha lapsele alates 3. eluaastast.



Kasutamisjuhised

Testi tegemine on lihtne. Sul tuleb komplektis oleva lantsetiga ehk torkenõelaga võtta sõrmest 1 tilk verd (see ei ole valusam kui sääsehammustus). Pakendis on vajalik testi enesetegemiseks, sh kasutusjuhend eesti, inglise ja vene keeles.



Kui sinu veres on D-vitamiini piisavalt, siis ilmub nähtavale ainul üks kontrollpiirkonna (C) joon. Kui D-vitamiini ei ole piisavalt, ilmub testialusel nähtavale 2 joont, seda väga sarnaselt rasedustega.



D-vitamiini testi on mõistlik teha ka peale seda, kui oled teinud läbi D-vitamiini kuuri. Nii saad teada, kas võetud D-vitamiini doos ja aeg on olnud piisav.



Koostisosade loetelu

D-vitamiini testikomplekti sisu:



1 testkassett D-vitamiini määramiseks

1 plastpipett;

1 tilgutiga puhverlahus ühe testi tegemiseks;

1 valu mittetekitav steriilne ühekordne lantsetiseade sõrmeotsavere võtmiseks;

1 desinfitseeriv alkohooli lapike ja 1 kasutusjuhend.



Hoiatused ja ettevaatusabinõud

Hoia lastest ja koduloomadest kättesaamatus kohas!



Säilitamistingimused

4-30C



Seadme ja pakendi sisu

Pakendis on kõik vajalik koduse enesetestimiseks ja vastuse saamiseks, k.a kasutusjuhend eesti ja vene keeles.



Tootja või tootja volitatud esindaja

Tootja: Micotrace Diagnostici Srl, Itaalia

Maaletooja/Esindusõigus: SYMED OÜ, [email protected]



Päritoluriik

Itaalia