ANTIGEENI KIIRTEST COVID-19 ALLTEST ISE TESTIMISEKS N1 Vaata täismõõdus

ANTIGEENI KIIRTEST COVID-19 ALLTEST ISE TESTIMISEKS N1

8,24 €

Saadaval valveapteekidest 24H: Preparaadi klassifikatsiooni kontrollige infolehest

Soovin personaalset konsultatsiooniSoovin personaalset konsultatsiooni
ANTIGEENI KIIRTEST COVID-19 ALLTEST ISE TESTIMISEKS N1

Rohkem infot

Kiirtest SARS-CoV-2 nukleokapsiidvalgu antigeenide kvalitatiivseks määramiseks ninakaapeproovis. Mõeldud in vitro enesetestimiseks ja diagnostiliseks kasutamiseks. Tundlikkus 99,7% ja spetsiifilisus 99,5%.



Komplekt sisaldab:

proovikassett, steriilne proovivõtu tampoon, puhverlahus, pakendi infoleht, bioohutuse kott.

Komplekti ei kuulu taimer



TESTIMINE

*Peske käsi seebi ja veega vähemalt 20 sekundit enne ja pärast testimist. Kui seepi ja vett ei ole käepärast, kasutage vähemalt 60% alkoholisisaldusega kätepuhastusvahendit.

*Eemaldage kate puhverlahusega katsutilt ja asetage katsuti karbis olevasse hoidikusse.



Ninakaapeproovi kogumine

1. Võtke steriilne proovivõtu tampoon kotist välja.

2. Sisestage tampoon ninasõõrmesse, kuni tunnete kerget vastupanu (umbes 2cm sügavusele). Pöörake aeglaselt tampooni, hõõrudes seda 5-10 korda vastu ninasõõrme sisemust.

Märkus. See võib tunduda ebamugav. Ärge viige tampooni sügavamale, kui tunnete tugevat vastupanu või valu. Kui nina limaskest on vigastatud või veritseb, siis ei ole ninakaape kogumine soovitatav.Kui kogute ninakaabet teiselt isikult, kasutage palun näomaski. Lapse testimise korral ei ole vaja viia tampooni nii sügavale ninasõõrmesse. Väga väikeselt lapselt kaapeproovi kogumise ajal võib teine täiskasvanu hoida lapse pead.

3. Eemaldage tampoon õrnalt.

4. Korrake 2. sammu teises ninasõõrmes sama tampooniga.

5. Eemaldage tampoon.



Proovi ettevalmistamine

1. Asetage tampoon puhverlahuse katsutisse nii, et see ulatub põhjani. Liigutage tampooni, et proovilahust korralikult segada. Suruge tampoon vastu katsutit ja keerutage tampooni 10-15 sekundit.

2. Eemaldage tampoon, surudes seda samal ajal vastu katsuti sisekülgi. Asetage tampoon bioohutuse kotti.

3. Sulgege kork või kinnitage tuubi ots tuubi külge.



Testmine

1. Eemaldage proovikassett suletud fooliumkotist ja kasutage seda ühe tunni jooksul. Parim tulemus on tagatud siis, kui test tehakse viivitamatult pärast fooliumkoti avamist. Asetage proovikassett ühtlasele tasasele pinnale.

2. Pöörake proovilahusega katsuti ümber ja lisage 3 tilka proovilahust proovikassetti osale, mis on märgitud tähega S, ning käivitage taimer. Proovikassetti ei tohi testimise ajal liigutada.

3. Vaadake tulemust 15 minuti pärast. Pärast 20 minuti möödumist ei ole tulemus enam usaldusväärne.

Märkus. Pärast testi tegemist asetage kõik komplekti komponendid plastmaterjalist bioohutuse kotti ja kõrvaldage see vastavalt kohalikele eeskirjadele.



ETTEVAATUSABINÕUD

*Enne testi tegemist palun lugege läbi kogu pakendi infoleht.

*Mõeldud ainult in vitro enesetestimiseks ja diagnostiliseks kasutamiseks. Pärast kõlblikkusaja möödumist ei tohi testi kasutada.

*Proovide ja komplektide käsitsemise alal ei tohi süüa,juua ega suitsetada.

*Komplekti puhverlahust ei tohi juua. Käsitsege puhverlahust ettevaatlikult ja vältige selle nahale või silma sattumist. Kui see peaks juhtuma, loputage viivitamatult rohke jooksva veega.

*Hoida kuivas kohas temperatuuril 2?30 °C. Vältida niiskeid kohti. Kui fooliumpakend on kahjustatud või avatud, ei tohi testi kasutada.

*Testikomplekt on ette nähtud kasutamiseks ainult esialgse testina ja korduvate ebaõigete tulemuste korral tuleb nõu pidada arsti või meditsiinitöötajaga.

*Näidatud aega peab täpselt järgima.

*Testi tohib kasutada ainult üks kord. Ärge avage ega puudutage proovikasseti akent.

*Komplekti ei tohi külmutada ega kasutada pärast pakendile trükitud kõlblikkusaja möödumist.

*Lastele mõeldud test peaks toimuma täiskasvanu juhendamisel.

*Enne ja pärast testi käsitsemist tuleb põhjalikult käsi pesta.

*Testi tegemiseks peab koguma piisava proovikoguse. Liiga suur või liiga väike proovikogus võib anda ebaõige tulemuse.

*Testi peab hoidma pakendatuna kinnises kotis toatemperatuuril või külmkapis (2?30°C). Test säilib kinnisele kotile trükitud kõlblikkusaja lõpuni. Testi peab hoidma kinnises kotis kuni kasutamiseni. MITTE KÜLMUTADA!



PIIRANGUD

1. Testi toimivust hinnati ainult pakendi infolehel toodud protseduure järgides võetud ninakaapeproovide põhjal.

2. SARS-CoV-2 antigeeni kiirtest näitab ainult SARS-CoV-2 antigeenide esinemist proovis.

3. Kui testi tulemus on negatiivne või mittereaktiivne ja kliinilised sümptomid püsivad,võib see olla tingitud sellest, et väga varajases etapis ei pruugi olla võimalik viirust tuvastada. Soovitatav on testida uuesti uue komplektiga või testida molekulaardiagnostilisel meetodil.

4. Negatiivne tulemus ei välista SARS-CoV-2 nakkust eelkõige nendel inimestel, kellel on olnud kokkupuude viirusega. Järeltestimine molekulaardiagnostilisel meetodil peaks võimaldama välistada nakkuse neil isikutel.

5. COVID-19 testi positiivse tulemuse põhjuseks võib olla ka nakatumine koroonaviiruse tüvega,mis ei ole SARS-CoV-2, või muud segavad tegurid.

6. Kui käesolevaid protseduure ei järgita, võib testi toimivus olla teistsugune.

7. Valesti kogutud või käsitsetud proov võib anda valenegatiivse tulemuse.

8. Ebapiisav viiruse kogus proovis võib anda valenegatiivse tulemuse.



Millal peaks testi kasutama?

SARS-CoV-2 antigeeni võib tuvastada ägeda hingamisteede infektsiooni korral. Soovitatav on testida COVID-19 kahtlusega sümptomaatilisi isikuid (äge algus palaviku ja köhaga või äge algus KOLME VÕI ENAMA järgnevalt loetletud tunnuse või sümptomiga: palavik, köha, üldine nõrkus/väsimus,peavalu, lihasvalu, kurguvalu. nohu, hingeldus, isutus/iiveldus/oksendamine, kõhulahtisus, muutunud vaimne seisund) ning testida asümptomaatilisi isikuid,kellel on olnud kontakt kinnitatud või tõenäoliste COVID-19 juhtumitega, ja riskirühma tervishoiutöötajaid.



Kas tulemus võib olla ebaõige?

Tulemused on täpsed juhul, kui hoolikalt järgitakse juhiseid. Siiski võib tulemus olla ebaõige, kui proovikogus on ebapiisav või SARS-CoV-2 antigeeni kiirtest saab märjaks enne testi tegemist või proovilahuse tilkade arv on väiksem kui 3 või rohkem kui 4. Peale selle võib immunoloogiliste reaktsioonide tõttu testis harvadel juhtudel saada vale tulemuse. Alati on soovitatav konsulteerida arstiga testide suhtes, mis põhinevad immunoloogilistel reaktsioonidel.



Kuidas tõlgendada testi tulemust, kui joonte värvus ja intensiivsus on erinevad?

Joonte värvus ja intensiivsus ei ole olulised tulemuse tõlgendamisel. Jooned peaksid olema ühtlased ja selgelt nähtavad. Test tuleb lugeda positiivseks värvuse mistahes intensiivsuse korral.



Mida ma pean tegema, kui test on negatiivne?

Negatiivne tulemus tähendab, et olete negatiivne või viiruse hulk on liiga väike testiga tuvastamiseks.Siiski on võimalik, et käesoleva testi tulemus on negatiivne, kuid see võib mõne COVID-19-ga nakatunud isiku testil olla vale (valenegatiivne). See tähendab, et kuigi test on negatiivne, võib teil ikkagi olla COVID-19 Te võite end testida uue testikomplektiga. Kahtluse korral korrake testi 1-2 päeva pärast, kuna koroonaviirus ei pruugi olla avastatav nakkuse kõigis faasides. Distantsi- ja hügieenireegleid peab siiski järgima.Isegi negatiivse testitulemuse korral peab järgima distantsi- ja hügieenireegleid. Liikumis-/reisimis-, üritustest osavõtu jmt reeglite järgimine peab vastama kohalikele COVIDi juhistele/nõuetele.



Mida teha, kui tulemus on positiivne?

Positiivne tulemus tähendab SARS-CoV-2 antigeeni esinemist. Positiivne tulemus tähendab, et suure tõenäosusega on teil COVID-19. Vastavalt kohalikele juhistele alustage viivitamatult eneseisolatsiooni ja võtke vastavalt kohalike ametiasutuste eeskirjadele ühendust oma perearsti või kohaliku tervishoiuasutusega. Teie testi tulemust kontrollitakse PCR kinnitustesti abil ja seejärel selgitatakse teile edasisi tegevusi.



Tootja: Hangzhou Alltest Biotech Co Ltd, Hiina

Euroopa esindaja: MedNet GmbH, Saksamaa

Maaletooja Eestis: Medesto Logistics OÜ