ANTIGEENI KIIRTEST COVID-19 JUSCHEK SÜLJEST ISE TESTIMISEKS N Vaata täismõõdus

ANTIGEENI KIIRTEST COVID-19 JUSCHEK SÜLJEST ISE TESTIMISEKS N

11,90 €

Saadaval valveapteekidest 24H: Preparaadi klassifikatsiooni kontrollige infolehest

Soovin personaalset konsultatsiooniSoovin personaalset konsultatsiooni
ANTIGEENI KIIRTEST COVID-19 JUSCHEK SÜLJEST ISE TESTIMISEKS N

Rohkem infot

COVID-19 antigeeni kiirtest (süljeproov) on ühekordne testikomplekt inimese süljes COVID-19 viirust põhjustava SARS-CoV-2 koroonaviiruse tuvastamiseks. See test on ette nähtud koduseks kasutamiseks1 isekogutud süljeproovidega. Test on ette nähtud kasutamiseks sümptomaatilistel isikutel, kes vastavad COVID-19 haigusjuhu määratlusele, asümptomaatiliste isikute testimiseks, kes on olnud kontaktis kinnitatud või võimalike COVID-19 haigusjuhtudega, ning riskifaktoriga tervishoiutöötajatel. COVID-19 antigeeni kiirtest (süljeproov) tagab ainult esialgsed tulemused. Lõplik kinnitus peab põhinema kliinilistel diagnostilistel tulemustel. Spetsiifilisus 99,3%, tundlikkus 90,1% ja täpsus 97%. Enne testi tegemist lugege läbi kogu pakendi infoleht. Testi võib teha igal ajal. Siiski on soovitatav koguda esimene süljeproov hommikul ehk test teostada hommikul kohe pärast ärkamist.



PAKEND SISALDAB:

Katseseade, puhver, kogumisseade (lehter, katseklaas ja katseklaasi kork), pakendi infoleht, Bioohutuse kott. Komplekti ei kuulu taimer.



Enne testimist

Vähemalt 10 minutit enne süljeproovi kogumist ei tohi suhu mitte midagi panna, sealhulgas ei tohi midagi süüa, juua ega tarbida tubakatooteid. Vähemalt 20 sekundit enne testi tegemist peske käsi seebi ja veega. Kui seep ja vesi pole kättesaadavad, kasutage vähemalt 60% alkoholisisaldusega kätepuhastusvahendit.



1. samm: proovi võtmine

Eemaldage lehter ja plasttoru, paigaldage lehter torule. Köhige sügavalt 3?5 korda. Märkus: Köhimise ajal kandke näomaski või katke suu ja nina salvrätiga ning hoidke teiste inimestega distantsi. Sülitage ettevaatlikult lehtrisse. Sülg (mullivaba) peab ulatuma skaalal märgitud kõrguseni. Märkus: kui kogutud pole piisavalt süljevedelikku, korrake eespool esitatud proovi kogumise samme. Asetage kasutatud lehter plastmaterjalist bioohutuse kotti.



2. samm: proovi ettevalmistamine

Puhvri avamiseks rebige ots ja lisage kogu puhverlahus süljevedelikuga katseklaasi. Paigaldage katseklaasile kork. Hea segunemise tagamiseks pigistage katseklaasi ettevaatlikult 10?15 korda.



3. samm: testimine

Eemaldage katseseade suletud fooliumkotist ja kasutage seda ühe tunni jooksul. Parimad tulemused on tagatud siis, kui test sooritatakse viivitamatult pärast fooliumkoti avamist. Asetage proovikassett ühtlasele tasasele pinnale. Pöörake katseklaas ümber ja lisage katseseadme osale, mis on märgitud tähega ?S?, kaks tilka lahust ning käivitage seejärel taimer. Proovikassetti ei tohi testi ajal liigutada.



4. samm: tulemuste lugemine

Vaadake tulemust 15 minuti pärast. Tulemus ei ole pärast 20 minuti möödumist enam usaldusväärne. Pärast testi tegemist asetage kõik testikomplekti komponendid plastmaterjalist bioohutuse kotti ja kõrvaldage see vastavalt kohalikele eeskirjadele. Komplekti kasutatud komponente ei tohi uuesti kasutada. Pärast testi kõrvaldamist peske põhjalikult käsi.



POSITIIVNE: ilmub kaks värvilist joont. Üks värviline joon asub kontrollpiirkonnas (C) ja teine värviline joon asub testipiirkonnas (T). MÄRKUS: Testipiirkonna (T) värvi intensiivsus varieerub sõltub proovi SARS-CoV-2 antigeenide kogusest. Seetõttu tähendab igasugune värv testipiirkonnas (T) positiivset tulemust. Positiivne tulemus tähendab, et suure tõenäosusega on teil COVID-19 ja kindlasti tuleks Teie testitulemusi kontrollida PCR testiga.



NEGATIIVNE: kontrollalale (C) ilmub ühevärviline joon. Testipiirkonnale (T) ei ilmu värvilist joont. Tõenäoliselt pole teil COVID-19 viirust. Siiski on võimalik, et käesolev test annab negatiivse tulemuse, mis on mõningate COVID-19 viirusega inimeste puhul vale (valenegatiivne). See tähendab, et kuigi test on negatiivne, võib teil ikkagi olla COVID-19. Lisaks võite end uue testikomplektiga uuesti testida. Kahtluse korral korrake testi 1?2 päeva pärast uuesti, sest koroonaviirust pole võimalik kõikide nakkusfaaside puhul täpselt tuvastada.



VIGANE: kontrolljoon ei ilmu. Kontrolljoone ilmumise ebaõnnestumise kõige tõenäolisemaks põhjuseks on proovi ebapiisav kogus või vale protseduur. Kontrollige protseduuri ja korrake seda uue testiga või võtke ühendust arsti või COVID-19 testimiskeskusega.



HOIATUS

1. Test on mõeldud ainult ühekordseks kasutamiseks ja seda ei tohi uuesti

kasutada. Pärast kõlblikkusaja möödumist ei tohi testi kasutada.

2. Proovide ja komplektide käsitsemise alal ei tohi süüa, juua ega suitsetada.

3. Komplekti puhverlahust ei tohi juua. Käsitsege puhverlahust

ettevaatlikult ja vältige selle nahale või silma sattumist. Kui see peaks

juhtuma, loputage viivitamatult jooksva vee all.

4. Kui pakend on kahjustatud, ei tohi testi kasutada.

5. Laste ja noorukite testimine peab toimuma koos täiskasvanuga.

6. Testi peab hoiustama temperatuuril 2?30 °C. Pakendit ei tohi avada enne, kui

olete testi kasutamiseks valmis. EI TOHI KÜLMUTADA.

7. Suutmatus testimise samme järgida võib põhjustada ebatäpseid tulemusi.

8. COVID-19 antigeeni kiirtest (süljeproov) on mõeldud in vitro

enesetestimiseks ja ainult diagnostiliseks kasutamiseks.



Kuidas olla kindel, et test õnnestus?

COVID-19 antigeeni kiirtest on kiire kromatograafiline immunoloogiline analüüs SARS-CoV-2 antigeenide tuvastamiseks inimese süljevedelikus. Kui ilmub kontrolljoon (C), tähendab see, et testiseade töötab nõuetekohaselt.



Kas tulemus võib olla vale? Kas on tegureid, mis võivad testitulemust mõjutada?

Tulemused on täpsed vaid juhul, kui kasutatakse inimese värsket süljevedelikku ja järgitakse hoolikalt juhiseid. Hoolimata sellest võib tulemus olla ikkagi vale. Muud kui SARS-CoV-2 koroonaviiruse tüved või muud häirivad tegurid võivad anda esialgse positiivse tulemuse.



Kuidas testi mõista, kui joonte värv ja intensiivsus on erinevad?

Joonte värv ja intensiivsus ei ole tulemuse tõlgendamisel olulised. Test on positiivne hoolimata testjoone (T) värvi intensiivsusest.



Mida pean tegema, kui testi tulemus on positiivne?

Positiivne tulemus tähendab seda, et SARS-CoV-2 antigeenid on olemas. Positiivne tulemus tähendab seda, et suure tõenäosusega on teil COVID-19 ja tulemust peab kinnitama. Alustage viivitamatult eneseisolatsiooni vastavalt kohalikele juhistele ja võtke vastavalt kohalike ametiasutuste eeskirjadele kohe ühendust oma perearsti/arstiga või kohaliku tervishoiuasutusega. Teie testitulemusi kontrollitakse PCR kinnitustesti abil ning seejärel selgitatakse teile edasisi samme.



Mida teha, kui tulemus on negatiivne?

Negatiivne tulemuse tähendab seda, et olete negatiivne või on viiruse osakaal liiga madal, et seda saaks testiga tuvastada. Siiski on võimalik, et käesolev test annab negatiivse tulemuse, mis on mõningate COVID-19 viirusega inimeste puhul vale (valenegatiivne). See tähendab, et kuigi test on negatiivne, võib teil ikkagi olla COVID-19. Lisaks võite end uue testikomplektiga uuesti testida. Kahtluse korral korrake testi 1?2 päeva pärast uuesti, sest koroonaviirust pole võimalik kõikide nakkusfaaside puhul täpselt tuvastada. Distantsi- ja hügieenireegleid peab endiselt järgima. Isegi negatiivse testitulemuse korral peab järgima distantsija hügieenireegleid. Rände/reisimise, ürituste külastamise jne reeglite järgimine peab vastama kohalikele COVIDi juhistele/nõuetele.



Tootja: Hangzhou AllTest Biotech Co Ltd, Hiina

Euroopa esindaja: MedNet GmbH, Saksamaa

Maaletooja Eestis: Medesto Logistics OÜ