TERMOMEETER T-FLAP ELAVHÕBEDAVABA RAPUTUSKORGIGA Vaata täismõõdus

TERMOMEETER T-FLAP ELAVHÕBEDAVABA RAPUTUSKORGIGA

22,14 €

Saadaval valveapteekidest 24H: Preparaadi klassifikatsiooni kontrollige infolehest

Soovin personaalset konsultatsiooniSoovin personaalset konsultatsiooni
TERMOMEETER T-FLAP ELAVHÕBEDAVABA RAPUTUSKORGIGA

Rohkem infot

Tootetutvustus, otstarve

T-Flap on elavhõbedavaba termomeeter, mida kasutatakse kehatemperatuuri aksillaarseks (kaenla alt), oraalseks või rektaalseks kliiniliseks mõõtmiseks. Spetsiaalsed pakendil olevad tiivakesed aitavad termomeetrit mugavalt "alla lüüa".



Kasutamisjuhised

T-Flap termomeetril on plastpakend, mis on mõeldud spetsiaalselt vedelmetalli samba kiireks ja ohutuks langetamiseks. Kui ostsite mudeli T-Flap, sisestage seade lihtsalt plastümbrisesse, kinnitage kate kindlalt (!) ja seejärel hoidke pöidla ja nimetissõrmega kõvasti kinni ümbrise otsas olevast plastkeelest, lastes termomeetril pendlina kiiresti kõikuda, kuni näidatav temperatuur langeb alla 36 °C.



Oluline on meeles pidada, et kehatemperatuuri näit sõltub selle mõõtmise kohast.

A. Aksillaarne (kaenla alt). Kui termomeetrit kasutatakse aksillaarselt, võib saadud nahatemperatuuri näit kõikuda vahemikus umbes 0,5 °C kuni 1,5°C võrreldes rektaalse temperatuuriga täiskasvanutel. Pärast termomeetri paigaldamist peab patsient hoidma käsivart tihedalt keha vastas, avaldamata liigset survet, kuid tagades kokkupuute termomeetri reservuaari ja kaenlaaluse vahel. Keskmine mõõtmisaeg selle meetodi puhul on umbes 5 minutit. Kuid tuleb märkida, et täpse näidu saamine ei ole võimalik, kui kaenlaalused on maha jahtunud. Sellisel juhul on soovitatav pikendada mõõtmisaega umbes 2 minuti võrra tagamaks, et saadakse võimalikult täpne temperatuurinäit, mis vastab kehatemperatuurile nii lähedaselt kui võimalik.



B. Oraalne (suust). Suus on mitu kõrge temperatuuriga kohta. Üldiselt on suuõõne temperatuur 0,3 °C kuni 0,8 °C madalam kui rektaalne temperatuur. Võimalikult täpse näidu saamiseks asetage termomeetri ots keelejuurest vasakule või paremale. Termomeetri ots peab olema mõõtmise ajal koega pidevas kokkupuutes ja paiknema keele all. Hoidke suud mõõtmise ajal suletuna ja hingake korrapäraselt läbi nina. Ärge sööge ega jooge enne mõõtmist midagi. Keskmine mõõtmisaeg on umbes 3 minutit.



C. Rektaalne (pärakust). See meetod on meditsiiniliselt kõige täpsem, sest see annab kehatemperatuurile kõige lähedasema tulemuse. Termomeetri ots sisestatakse ettevaatlikult pärakusse maksimaalselt 0,5 cm sügavusele. Keskmine mõõtmisaeg on umbes 3 minutit.



Enne mõõtmist pidage alati meeles järgmist.

1. Vedelmetalli sammas tuleb enne mõõtmist alati langetada alla 36 °C.

2. Enne iga kasutuskorda on vajalik termomeetri korralik puhastamine/desinfitseerimine/steriliseerimine (olenevalt kasutusviisist, kasutuskeskkonnast ja ühekordsest või korduvast kasutamisest). Steriliseerige meditsiinilise alkoholiga või plastist steriliseerimiskatsutites.

3. Rektaalse mõõtmise korral on soovitatav kanda seadmele enne sisestamist spetsiaalset libestit.

4. Vähemalt 30 minuti jooksul enne mõõtmist on soovitatav vältida füüsilist aktiivsust, vanni võtmist, söömist ja suitsetamist.

5. Vältige kaenla alt mõõtmist pärast värskendavate deodorantide või hõbeda vms osakesi sisaldavate deodorantide kasutamist.

Nende kasutamine võib täpset mõõtmist osaliselt takistada.





Mõõtmise põhimõte: kalibreeritud vedelsulami soojuspaisumine.

Andmete esitamine: mehaaniline esitus kalibreeritud skaalal.

Mõõtmisvahemik: 35?42 °C.

Skaala minimaalne intervall: 0,10 °C.

Mõõtmistäpsus (37 °C ja 41 °C juures): +0,10 kuni ?0,15 °C.

Keskkonnatemperatuur kasutamisel: +20 °C kuni +30 °C.

Keskkonnatemperatuur transportimisel/hoiustamisel: 0 °C kuni 42 °C.



Hoiatused ja ettevaatusabinõud

1. Kliiniliste termomeetrite kasutamine oraalseks temperatuuri mõõtmiseks on väga ebasoovitatav lastel vanuses alla 10 eluaasta.

2. Patsiendid, kellele termomeeter oraalselt paigaldatakse, peavad olema ettevaatlikud, et vältida mälumist, rääkimist, mängimist, jooksmist või liigutamist kuni termomeetri suust eemaldamiseni.

3. Termomeetri rektaalne kasutamine lastel peab toimuma vaikses keskkonnas termomeetri pideva kontrolli all ja paigal hoidmisega käe abil, et vältida selle tungimist liiga sügavale või välja libisemist.

4. Kontrollige vähemalt kord aastas seadme terviklikkust.



Ohutusabinõud

- Seda termomeetrit võib kasutada ainult kehatemperatuuri (palaviku) mõõtmiseks.

- See termomeeter ei ole ette nähtud erilisteks kasutusviisideks (nt enneaegsete laste termomeetrina, ovulatsiooni termomeetrina jms).

- Seadme kasutamisel peab järgima kaasasolevates dokumentides toodud teavet.

- Seda seadet tohib kasutada ainult ettenähtud otstarbel ja käesoleva juhendi juhiste järgi. Muul viisil kasutamist tuleb lugeda valeks ja ohtlikuks.

- Tootja ja levitaja ei vastuta valesti kasutamisest või hoiustamisest põhjustatud kahjude eest.

- Talitlushäire korral võtke ühendust ainult levitaja müügijärgse teeninduse või tootja volitatud müügijärgse hoolduse keskusega.

- Seade ei tohi kokku puutuda kuuma veega.

- Vältige selle kokkupuudet kõrge temperatuuri või otsese päikesevalgusega.

- Vältige termomeetri mahakukkumist. See ei ole põrutuskindel.

- Ärge puhastage lahustite, bensiini ega benseeniga. Puhastage ainult vee või desinfektsioonivahendiga.

- Termomeetri korpus on valmistatud klaasist, mis on väga habras materjal ja võib purunemise korral olla ohtlik. See on ohtlik ka allaneelamisel. Klaaskorpuses olev vedelmetall võib purunemise korral välja pääseda. Seetõttu ärge jätke termomeetrit kunagi laste kätte.

- Püsivat palavikku, eriti lastel, peab ravima arst. Palaviku korral pöörduge alati arsti poole. TERMOMEETRI KASUTAMINE EI ASENDA ARSTI NÕUANDEID



Säilitamistingimused

Ideaalne keskkonnatemperatuur õigeks mõõtmiseks on vahemikus 20 kuni 30 °C. Kui termomeetrit on hoitud temperatuuril alla 20 °C, tuleb seda enne kasutamist hoida 1?2 tundi keskkonnas temperatuuriga 20 kuni 30 °C või umbes kümme minutit ruumis temperatuuriga 30 kuni 35 °C.

- Kui keskkonnatemperatuur ületab 35 °C, kastke termomeetri ots umbes 10?20 sekundiks külma vette, seejärel raputage termomeetrit samba langetamiseks ja pange see siis kohe mõõtmiseks kasutatavasse kohta.

- Hoiustamisel ja transportimisel peab temperatuur olema alla 42 °C, et vältida pöördumatuid kahjustusi.

- Kasutamise järel langetage alati vedelmetalli sammas ja seejärel puhastage/desinfitseerige termomeeter korralikult ja pange tagasi kaitsvasse plastümbrisesse, et vältida ohtlikke olukordi tekitada võivaid kahjustusi või purunemist.



Seadme ja pakendi sisu

1 T-Flap termomeeter. Kasutusjuhend.



Tootja või tootja volitatud esindaja

Tootja: CA-MI s.r.l.

Maaletooja: Selfdiagnostics OÜ, A. Lauteri 5, Tallinn, tel: +372 660 4742



Päritoluriik

Itaalia