PRONTOSAN HAAVASPREI 75ML Vaata täismõõdus

PRONTOSAN HAAVASPREI 75ML

13,16 €

Saadaval valveapteekidest 24H: Preparaadi klassifikatsiooni kontrollige infolehest

Soovin personaalset konsultatsiooniSoovin personaalset konsultatsiooni
PRONTOSAN HAAVASPREI 75ML

Rohkem infot

Tootetutvustus, otstarve

Haavapuhastusvahend pindmiste haavade ja põletuste puhastamiseks, loputamiseks ja niisutamiseks ning biokile tekkimise vältimiseks. Väldib mikroobset saastumist.



Sobib nii ägedate kui krooniliste haavade puhastamiseks (marrastused, lõike- ja rebimishaavad, hammustus- ja kriimustushaavad, põletused, lamatised, kroonilised jalahaavandid jne). On kasutamisel valutu. Kõrvaldab haavalõhna. Hoiab ära haavanakkuse (infektsiooni) ja biokile tekke. Aitab vältida haava paranemise tüsistuste teket.



Kasutamisjuhised

Haavade ja põletuste puhastamine. Puhastage haav haavasprei kasutamise eel hoolikalt kõigist seebi-, salvi-, õli- ja muude puhastusainete jääkidest. Pihustage haavaspreid ohtralt kogu haavale ja seda ümbritsevale nahale. See aitab vähendada infektsiooniohtu ja tagab parimad paranemistingimused. Pihustamise järel katkehaav sobiva sidemega. Kõvenenud või koorikutega kaetud sidemeid võib haavaspreiga niisutada, et lihtsustada nende eemaldamist ja vältida valu tekitamist eemaldamise ajal. Transuretraalsed kateetrid. Niisutage steriilset marlit ja puhastage sellega kateetri sisestuskoht. PEG/PEJ sondid ja suprapubikaalsed kateetrid. Sisestuskoha puhastamiseks kandke sellele piisav kogus haavaspreid. Koorikute esinemisel laske vähemalt 1 minut mõjuda. Hiljem kuivatage ümbritsev nahk steriilse marliga tupsutades ja paigaldage steriilne side. Stoomihooldus. Niisutage põhjalikult piisav kogus steriilseid tampoone. Puhastage peristomaalne nahk ja kuivatage.



Koostisosade loetelu

Süstevesi, betaiinsurfaktant, 0,1 % polüaminopropüülbiguaniid (polüheksaniid).



Hoiatused ja ettevaatusabinõud

Vaid välispidiseks kasutamiseks haavadel. Mitte infundeerida ega süstida. Ärge neelake. Väga harvadel juhtudel võib haavasprei kasutamise järel esineda kerget põletustunnet, kuid see möödub mõne minuti järel. Võib põhjustada allergilisi reaktsioone, nagu sügelus (urtikaaria) ja lööbed (eksanteem). Harvadel juhtudel (vähem kui 1 juhtum 10 000 kohta) on esinenud anafülaktilist shokki. Haavaspreid ei tohi kasutada, kui patsiendil esineb või kahtlustatakse allergiat sprei mis tahes koostisosa vastu. Haavaspreid ei tohi kasutada kesknärvisüsteemis, ajukelmetel, kesk- või sisekõrvas, hüaliinsel kõhrkoel ega silmades. Vältige haavasprei pihuse sissehingamist. Ärge kasutage kombineerituna anioonsete pindaktiivsete ainetega, kuna need võivad reageerida polüheksaniidiga. Kliiniliste uuringute ja pikaajalise kogemuse puudumise tõttu rasedate ja imetavate naistega, vastsündinute ja imikutega, tuleb neil haavaspreid kasutada pärast hoolikat meditsiinilist hinnangut. Ärge kasutage vigastatud pudeleid. Haavaga kokkupuutunud pudelid tuleb kasutamise järel ära visata. Kui haava paranemine ei alga mõne päeva jooksul või haava piirkonnas tekib turse, punetus või valu, pöörduge arsti poole. Ärge kasutage järjepidevalt üle 30 päeva.



Säilitamistingimused

Säilitada toatemperatuuril. Avamise järel säilib 12 kuud.



Seadme ja pakendi sisu

Selge, värvitu ja peaaegu lõhnatu vesilahus pihustiga 75 ml pudelis.



Tootja või tootja volitatud esindaja

B.Braun Medical AG, Seesatz 17, CH-6204 Sempach, Shveits. Maaletooja: B. Braun Medical OÜ, Pilvetee 8, 12618 Tallinn, Eesti.



Päritoluriik

Shveits