PRONTOSAN HAAVALOPUTUSLAHUS 350ML Vaata täismõõdus

PRONTOSAN HAAVALOPUTUSLAHUS 350ML

26,33 €

Saadaval valveapteekidest 24H: Preparaadi klassifikatsiooni kontrollige infolehest

Soovin personaalset konsultatsiooniSoovin personaalset konsultatsiooni
PRONTOSAN HAAVALOPUTUSLAHUS 350ML

Rohkem infot

Tootetutvustus, otstarve

Haavapuhastuslahus ägedate ja krooniliste nahahaavade, I-II astme põletuste puhastamiseks, loputamiseks ja niisutamiseks.



Puhastamiseks ja loputamiseks ning niisutamiseks ja dekontaminatsiooniks järgnevatel juhtudel: a) akuutsed haavad; traumaatilised haavad (nahalatseratsioonid, hammustused, lõikehaavad, lömastused), operatsioonihaavad, b) kroonilised haavad: lamatised, venoossed haavandid, diabeetilised haavandid, c) termilised ja keemilised haavad: I-II astme põletused, söövitused, d) kiiritusjärgsed haavad, e) fistulid ja abstsessid, f) uroloogiliste kateetrite, PEG-/PEJ sondide ja stoomide sisenemisavad, g) stoomi ümbruse nahapinna puhastamine. Operatsiooniaegseks haavade puhastamiseks ja loputamiseks. Instillatsiooniks haavade vaakumravi korral. Haavasidemete ja muude haavasidumisvahendite, näiteks kompresside, marli, haavapatjade, käsnade, hüdrofiibersidemete, alginaatsidemete, hüdrokolloidsidemete jmt. niisutamiseks ja haavasidumisvahendite vahetamise ajal, hõlbustamaks kinnikleepunud haavasidemete või muude haavasidumisvahendite eemaldamist.



Kasutamisjuhised

Haava bakterikoormuse vähendamiseks soovitatakse haava põhjalikult puhastada Prontosan? haavaloputuslahusega. Ulatuslike ja raskesti ligipääsetavate haavade puhul soovitatakse vannitada kogu vastavat piirkonda haavaloputuslahusega vähemalt 15 minuti jooksul. Lahust tuleb kasutada lahjendamata kujul. Krooniliste haavadega patsiendid on sageli tundlikud temperatuurile, sel juhul võib lahust vahetult enne kasutamist soojendada kehatemperatuurini. Haavasidemed kattuvad sageli koorikuga ja jäävad haava pinna külge kinni. Kui haavaside eemaldatakse haava pealt kuivalt (ajanappuse tõttu), võib see põhjustada haavapõhja koekahjustust, mis pidurdab haava paranemist. Sidemete lahti leotamiseks tuleb neid immutada Prontosan? haavaloputuslahusega.



Koostisosade loetelu

Puhastatud vesi, 0,1% undetsüleenamidopropüülbetaiin, 0,1% polüaminopropüülbiguaniid (polüheksaniid).



Hoiatused ja ettevaatusabinõud

Prontosan? haavaloputuslahust ei tohi kasutada juhul, kui on teada, et patsient on allergiline või kui on alus kahtlustada allergiat lahuse mõne koostisosa suhtes. Lahust ei tohiks kasutada kesknärvisüsteemis või ajukelmetel, kesk- või sisekõrvas ega silmades. Mitte kasutada hüaliinkõhredel ja aseptiliste liigeseoperatsioonide käigus. Juhul, kui Prontosan? haavaloputuslahus ikkagi puutub kokku aseptilise kõhrega, tuleks seda viivitamatult loputada Ringeri (laktaadita) või füsioloogilise NaCl lahusega. Mitte kasutada koos anioonsete tensiididega, sest need võivad halvendada lahuse säilitavaid omadusi. Samuti ei tohi Prontosan? haavaloputuslahust kombineeridada muude haava puhastamiseks mõeldud seepide, salvide, õlide, ensüümide või muu taolisega. Kui selliseid aineid haavast eemaldatakse, siis tuleb tuleb kindlustada nende korralik väljaloputamine (nt NaCl lahusega).



Säilitamistingimused

Säilitada vastavalt kõlblikkusajale toatemperatuuril. Säilib pärast pakendi avamist 8 nädalat.



Seadme ja pakendi sisu

Selge, värvitu ja peaaegu lõhnatu vesilahus.



Tootja või tootja volitatud esindaja

B.Braun Medical AG, Seesatz 17, CH-6204 Sempach, Shveits. Maaletooja: B. Braun Medical OÜ, Pilvetee 8, 12618 Tallinn, Eesti.



Päritoluriik

Shveits