PRONTOSAN HAAVAGEEL 30ML Vaata täismõõdus

PRONTOSAN HAAVAGEEL 30ML

32,56 €

Saadaval valveapteekidest 24H: Preparaadi klassifikatsiooni kontrollige infolehest

Soovin personaalset konsultatsiooniSoovin personaalset konsultatsiooni
PRONTOSAN HAAVAGEEL 30ML

Rohkem infot

Tootetutvustus, otstarve

Haavapuhastusvahend ägedate ja krooniliste haavade ning I-II astme põletuste puhastamiseks ja niisutamiseks.



Kroonilised nahahaavad on enamasti kaetud nekrootilise koe ja biokilega, mis aeglustavad haava paranemist. Haavageel tagab haavapõhja puhastumise sidemevahetuste vahelisel ajal. Haava põhjalik puhastamine on samuti näidustatud ägedate haavade (nt traumahaavad) korral, sest need on enamasti saastunud võõrkehade ja mikroobidega ning nende infitseerumisrisk on kõrge. Õmblemist vajavate ägedate traumahaavade puhul tuleb geeli kasutada alles pärast kirurgilist sekkumist ja õmbluste asetamist.Tänu unikaalsele koostisele on Prontosan? ühtlasi sobiv vahend biokile ehk biofilmi tekke vältimiseks.



Kasutamisjuhised

Puhastamiseks, niisutamiseks ja dekontaminatsiooniks järgnevatel juhtudel: a) kroonilised haavad (nt lamatised, venoossed või diabeetilised jalahaavandid); b) ägedad traumahaavad (nt naharebendid, marrastused või torkehaavad); Kui haav vajab õmblemist, võib Prontosan? haavageeli peale kanda kirurgilise sekkumise järel; c) operatsioonihaavad; d) termilised, keemilised ja kiiritusjärgsed põletused (I-II aste).



Üldine kasutamine: optimaalsete tulemuste saavutamiseks tuleks enne haavageeli kasutamist haava ja seda ümbritsevat nahka puhastada Prontosan? haavaloputuslahusega. Prontosan? haavageeli tuleks haavapõhjale kanda rohkelt. Õõnsused ja haavataskud tuleks geeliga üleni täita. Haavasidet võib enne haavale asetamist haavageeliga niisutada. Prontosan? haavageel võib jääda haavale järgmise sidumiseni. Sõltuvalt sideme vahetamise sagedusest, võib haavale kanda erinevas koguses Prontosan? haavageeli. Haava pind tuleks hoida pidevalt niiskena, et tagada piisav puhastumine.



Koostisosade loetelu

Süstevesi, glütserool, hüdroksüetüültselluloos, 0,1 % betaiinsurfaktant (undetsüleenamidopropüülbetaiin), 0,1 % polüaminopropüülbiguaniid (polüheksaniid).



Hoiatused ja ettevaatusabinõud

Prontosan? geeli ei tohiks kasutada: a) patsientidel, kellel on esinenud allergiat või kahtlustatakse allergilise reaktsiooni esinemist toote mõne koostisosa vastu; b) kesknärvisüsteemis või ajukelmetel; c) kesk- või sisekõrvas; d) silmades; e) hüaliinkõhredel ja aseptiliste liigeseoperatsioonide käigus. Juhul, kui Prontosan? siiski puutub kokku aseptilise kõhrega, tuleks seda viivitamatult loputada Ringeri lahuse või füsioloogilise soolalahusega. f) koos anioonsete surfaktantidega; g) koos puhastusseepide, salvide, õlide, ensüümidega jm-ga. Need ained tuleb haavast enne geeli kasutamist hoolikalt eemaldada.



Säilitamistingimused

Hoida pudeleid otsese päikesekiirguse eest. Hoida lastele kättesaamatus kohas.



Seadme ja pakendi sisu

Selge värvitu ja peaaegu lõhnatu veepõhine geel pehmes keeratava korgiga pudelis.



Tootja või tootja volitatud esindaja

B.Braun Medical AG, Seesatz 17, CH-6204 Sempach, Shveits. Maaletooja: B. Braun Medical OÜ, Pilvetee 8, 12618 Tallinn, Eesti.



Päritoluriik

Shveits