Xymelin menthol! Otrivin menthol! Vaata täismõõdus

Xymelin menthol! Otrivin menthol!

Soovin personaalset konsultatsiooniSoovin personaalset konsultatsiooni


Xymelin mentool! Otrivin mentool! - apteekidest otsitakse neid juba pea kuu aega. Esmapilgul tundub, et ei tasu nii palju muretseda, osta teine ninasprei- toimeained on ikka samast grupist või hoopis samasugused. Aga asi ei ole nii lihtne! Need, kes xymelin ja otrivin mentooliga otsivad, teavad, et "miski muu ei aita". Ja teatud mõttes on neil õigus. Kui sõltuvus pihustitest jõuab püsiva ninakinnisuse tasemeni, et lisaks põhiainele on vaja mentooli, mis täiendab toimet ja aitab nina lahti teha. Lisaks sellele tekib psühholoogiline sõltuvus preparaadist.



 


Rohkem infot

Hetkel on probleemid "elutähtsate" Xymelin Menthol ja Otrivin Menthol pihustite tarnimisega. Äkki kasutada võimalust ja nendest lahti saada proovida? See pole nii raske võrreldes teiste olemasolevate sõltuvuste ja haiguste raviga.


Et mõista, kuidas toimida, on vaja mõista nohu raviks vasokonstriktoreid sisaldavate pihustite / tilkade toimet. Sageli esineb hingamisteede haiguste korral ninakinnisus - limaskesta turse tõttu tekkiv valendiku ahenemine ninakäikudes, mille tagajärjel võib tekkida nohu. Vasokonstriktoriga tilgad/pihustid aitavad ahendada veresooni ja leevendada turset. Selle tulemusena taastub normaalne hingamine. Probleem on aga selles, et neid ravimeid ei tohi kasutada kauem kui 7 päeva, samas päeva jooksul 5-6 tunnise intervalliga. Vastasel juhul põhjustavad pihustid/tilkad püsiva turse ja tilgutamiste arvu tuleb suurendada, kuna ravimi toime nõrgeneb.


Mis on tulemuseks? Ninaõõnes - sügelus, põletustunne, kuivus või limaeritus, verejooks, mis võib põhjustada tüsistusi: krooniline kapillaaride spasm, limaskesta hõrenemine, kudede ebapiisav varustamine toitainetega. Psühholoogilise sõltuvuse kujunemine. Unehäired.


Mida teha? Medikamentoosse riniidi – see on vasokonstriktoriga tilkade/ninaspreide kuritarvitamise tagajärjel tekkinud sündroomi nimi – saab ise ravida. Vähemalt proovida. On mitmeid viise:


*pihusti/tilkade järsk ärajätmine.

*pihusti/tilkade sageduse vähendamine kuni täieliku mahajätmiseni

*üleminek nõrgemale kontsentratsioonile kuni täieliku mahajätmiseni


Olenemata valitud meetodist tuleb kannatust varuda, sest mõne nädala jooksul on probleeme nina hingamisega. Järgmised abinõud aitavad probleemi leevendada:


*nina loputamine kontsentreeritud (tavaliselt +-2%) soolalahusega - see vähendab turset. Eestis saadavatest ravimitest on, nt.QUIXX EXTRA NASAL SPRAY 30ML HÜPERTOONILINE (sisaldab eukalüpti eeterlikku õli, leevendab hingamist, viirusevastane toime),  QUIXX NASAL SPRAY 30ML HÜPERTOONILINE, OTRIVIN NATURAL PLUS NINASPREI 20ML, HUMER NASAL AEROS 50ML HÜPERTOONILINE


*tursete eemaldamine eeterlike õlidega inhaleerimisel. Eukalüpt, teepuu, piparmünt, mänd, nulu


*nina limaskesta niisutamine spetsiaalsete pihustite või salvidega. Kohe peale soolalahusega pesemist, kuivustunde tekkimisel päeval, ööseks.  Nisita ninasprei,Nisita ninasalv, RINOPANTEINA PLUS NINASPREI 20ML, RINOPANTEINA NINASALV 10G,RINOPANTEINA NINATILGAD 30ML, QUIXX SOFT NASAL SPRAY 30ML, VIPIS NINATILGAD 10ML PIHUSTIGA


*ruumi õhku niisutamine ja hea ventilatsiooni tagamine


*motoorse aktiivsuse suurenemine (jalutamine, kerge füüsiline aktiivsus)


*hormonaalsete ninaspreide kasutamine- neil on põletikuvastane toime, vähendavad turset ja ravivad nina limaskesti. Ei tekita sõltuvust. Saadaval ainult arsti retsepti alusel(perearst, kõrva-nina-kurguarst)



Arvestades psühholoogilist sõltuvust vasokonstriktoritest, on raske otsustada iseseisvalt pihustitest lahti saada. Seetõttu on soovitava efekti saavutamiseks targem lähedasi inimesi, arsti, apteekri kaasata. Üldiselt tuleb harjumust muuta ja mõista, et seda tehakse tervise huvides.


Olge terved!


Koos on soodsam! Nohuvastane komplekt nii viiruse nohu kui ka medikamentoosse riniidi korral https://www.n1.ee/ee/25983-nohuvastane-komplekt.html