Suukuivus? Kurguvalu? Ole teadlik! Vaata täismõõdus

Suukuivus? Kurguvalu? Ole teadlik!

Soovin personaalset konsultatsiooniSoovin personaalset konsultatsiooni
Ärge kuivatage üle! Ärge kuivatage suu limaskesta üle kurguvalu ravi ajal. Limaskesta kuivus on väga levinud kaasnev probleem kurgu põletiku ravimisel. Inimesed püüavad vältida viiruse leviku alumistesse hingamisteedesse ning kasutavad fanaatiliselt põletikuvastaseid imemistablette ( strepsils, septolete, faringodol, neo-angiin, decatylen jt) koos alkoholi baasil spreiga. Viirusest tingitud valu ja põletik kaovad, kuid nende asemel tulevad muu valu ja köha.
 
Miks? Limaskest onnii viirusest kui ka imemistabletidest üle kuivanud ja õhenenud ning mõnikord on selle terviklikkus kahjustatud. Tuleb probleemi uuesti lahendama.
Valu ja kurguvalu korral kasutatavate paiksete ravimite (pihustid, imemistabletid, lösengid) kasutamise olulised momendid:

Rohkem infot

*pool tundi pärast ravimi võtmist ei tohi süüa ega juua, seega suureneb limaskesta kokkupuude preparaatide toimeainetega.
 
*paralleelselt (vaheldumisi) ravimitega kasutage suu limaskesta niisutavaid vahendeid - pihustid, kommid, pastillid. Peale kasutamist ärge sööge ega jooge pool tundi. Tegelikult mõned neist on ka põletikuvastase toimega. Nt., Carmolis kommid või Isla sarjast pastillid (Islamint, Islamoos, Isla medic hydro, Islacassic). Isla preparaatide põlketikuvastane effekt hingamisteede haiguste korral põhineb eelkõige Islandi samblaekstrakti antimikroobsel toimel ja immunostimuleerivatel omadustel, mis on tõestatud teaduslike uuringutega. Kaitsev toime on Isla sisaldavates polüsahhariididel, mis ümbritsevad hingamisteede limaskesti ja kaitsevad neid tõhusalt kahjulike välistegurite ja erinevat tüüpi ärritajate eest.
 
 
Isla sarja on mõistlik kasutada külmetushaiguste profülaktikaks ning hingamisteede liigse tundlikkuse või neile langeva suurenenud koormuse korral (sportlased, lauljad, õpetajad jt), kuivade limaskestade korral ebapiisavalt niisutatud kontori/kodu ruumides kütteperioodil, samuti piiratud ninahingamisega. Isla preparaadid ei ärrita magu ja sobivad lastele alates 4. eluaastast.
 
 
Pidage meeles, et suu ja nina limaskestade terviklikkus, paksus, elastsus, niiskus on meie tervisele väga olulised, eriti külmetushaiguste ajal. Limaskest osaleb organismi immuunreaktsioonides, see puutub esimesena viiruste ja bakteritega kokku. Limaskestade kaitsmine on väga tähtis haiguste ennetamiseks