ketokehade test määramiseks uriinist 100tk Vaata täismõõdus

ketokehade test määramiseks uriinist 100tk

26,94 €

Soovin personaalset konsultatsiooniSoovin personaalset konsultatsiooni

Ketokehade sisalduse määramine uriinis annab teavet keha ainevahetuse seisundi kohta ning aitab tuvastada potentsiaalseid terviseprobleeme. 

 

Seisundit, mille korral veres leitakse liigne ketoonid, nimetatakse ketoneemiaks, uriinis - ketonuuriaks. Kõige sagedamini testitakse ketoone uriiniga ning on mitmeid haigusi ja seisundeid, mis põhjustavad ketonuuriat. Nende hulka kuuluvad: alatoitumus (näljahäda), liigne füüsiline ja emotsionaalne stress, külmakahjustused, mürgistus, rasked nakkushaigused ja vigastused, pankreatiit, türeotoksikoos, alkoholism ja suhkurtõbi.

  1.  


Rohkem infot

Äärmiselt oluline on meeles pidada järgmisi olukordi, kus on vaja määrata ketoonide taset uriinis:

 

*Haigused millega kaasneb palavik ( nt külmetushaigused)

*Vere glükoosisisaldus on mitu tundi üle 14-15 mmol / l;

*Insuliinipuuduse sümptomid (iiveldus, oksendamine, kõhuvalu, kiire hingamine, "atsetooni" lõhn suust).

 

Ketokehade testi tegemise teised põhjused:

Ketonuuria diagnoosimine: Ketokehade olemasolu uriinis võib näidata ketokehade tootmist kehas. See viitab sellele, et organism kasutab rasvu energiaallikana süsivesikute asemel. See seisund on tuntud kui ketoos. Ketonuuria tuvastamine võib aidata diagnoosida ketoosi erinevaid põhjuseid, sealhulgas diabeetilist ketoatsidoosi või madala süsivesikusisaldusega dieediga seotud ketogeenset dieeti.


Diabeetiline ketoatsidoos (DKA): DKA on potentsiaalselt eluohtlik seisund, mis võib tekkida diabeetikutel, eriti insuliinsõltuvatel diabeetikutel. Selles seisundis toodab keha suures koguses ketokehasid, kuna insuliini puudumisel ei saa glükoos korralikult kasutatud. Ketonuuria tuvastamine võib olla oluline DKA diagnoosimisel ja jälgimisel.

 

Ketogeensete dieetide jälgimine: Mõned inimesed järgivad madala süsivesikusisaldusega või ketogeenset dieeti, mis sunnib keha rasvu ainevahetama ketokehadeks. Ketoonide taseme mõõtmine uriinis võib olla kasulik nende dieetide jälgimisel ja ketogeneesi taseme hindamisel.

 

On oluline märkida, et ketoonide sisaldus uriinis ei pruugi alati täielikult kajastada ketoonide taset veres. Seetõttu võib täpsema diagnoosi saamiseks olla vajalik ka veresuhkru ja vereketoonide mõõtmine.