Tasuline nahaarst? Nahahoolduse reeglid Vaata täismõõdus

Tasuline nahaarst? Nahahoolduse reeglid

Soovin personaalset konsultatsiooniSoovin personaalset konsultatsiooni

Grammid, milligrammid, liitrid, milliliitrid. Aga "sõrmeotsa ühik"?

 

Ma ei mõelnud seda välja :). Nimelt nimetust - FTU - kasutatakse meditsiinis salvi, kreemi või muu pooltahke ravimvormi annuse määramiseks. See määrab ära kreemi hulga, mis saadakse tuubist pigistamisel ja kandmisel sõrmeotsast kuni välimise sõrmelüli lõpuni  Üks ühik kaalub umbes 0,5 g.


Algselt võeti FTU kasutusele selleks, et määrata kindlaks optimaalne steroidkreemi kogus, mis on vajalik atoopilise dermatiidi puhul erinevatele kehaosadele määrida. Milline on aga optimaalne kogus? Selline, millega saavutatakse terapeutiline toime, kuid samal ajal on kõrvaltoimete tõenäosus minimaalne.


Rohkem infot

Hiljem leidis FTU laiema rakenduse. Kui nahaarstid või perearstid kirjutavad salvi/kreemi annustamiseks  nt “1 annus 2 korda päevas”,  tähendabki “ravimi annus” “sõrmeotsa ühiku arvu.

Sellega, naha probleemi lahendab paremini mitte tasuline nahaarst, vaid teie ise, kui osutate nahahooldust reeglite järgi.

Tuletan ka meelde, et hormonaalsete kreemide/salvide kasutamisel tuleb baaskreeme kanda 15 minutit ENNE või PÄRAST ravimi kasutamist.


Nahahoolduse abilised:

 

Linola F kreem:

Linola F Kreem 50g*2 - Tervis N1

Skin-cap sari:

Skin-cap vaht 100ml - Tervis N1 

Skin-Cap Kreem 50g - Tervis N1

Skin-cap spray 100ml - Tervis N1


Tõrva sisaldavaid tooted:

https://www.n1.ee/ee/4324-t%C3%B5rva-shampoon-946ml-the-doctor-health-care.html

https://www.n1.ee/ee/4325-t%C3%B5rva-kreem-kehale-75-ml.html