Kolestop Tbl N60 Vaata täismõõdus

Kolestop Tbl N60

38,85 €

Soovin personaalset konsultatsiooniSoovin personaalset konsultatsiooni

Taimsed steroolid tablettides
*Aitab säilitada normaalset vere kolesteroolitaset.
*Lisaks säilitab beeta-sitosterool eesnäärme aktiivsust.


Koostisained:
taimsete steroolide (beeta-sitosterool, kampesterool, sitostanool ja kampestanool), mikrokristalliline tselluloos E 460, magneesiumstearaat E 470b, kroskarmelloosnaatriumsool E 468, ränidioksiid E 551, vanilliin lõhna- ja maitseainena valmistamine

 

Päevane annus
4 tabletti sisaldavad:

taimsed steroolid 2000 mg

 

Annustamine
2 tabletti päevas, koos vedelikuga.

Laktoosi-, pärmi-, magusainete- ja gluteenivaba. Sobib veganitele.

 

Rohkem infot

Füsioloogiline toime.

 

 

Steroolid on rõngakujulised süsiniku, vesiniku ja hapniku ühendid, millest tuntuim on loomset päritolu kolesterool. Kolesterooli toodab inimkeha ja see eritub ilma hävitamata koos sapiga peensoolde. Kolesterool on inimkeha jaoks hädavajalik, kuna see moodustab rakumembraani struktuuri. Liigne kolesterool koguneb veresoontesse, mis põhjustab arterioskleroosi. Kõrgenenud vere kolesteroolitaset loetakse üle 5 mmol/l.
Kolesterool pääseb kehasse ainult loomse toiduga. Veres on kolesterool lipoproteiinide kujul, millest olulisemad on HDL- ja LDL-kolesterool. LDL-kolesterool ("halb" kolesterool) on kergelt oksüdeerunud ja võib põhjustada veresoonte ummistusi.
Taimsed steroolid on rasvataolised ühendid, mida leidub kõigis taimedes. Nende koostis meenutab kolesterooli. Taimsed steroolid, nagu beeta-sitosterool, vabanevad kuumtöötlemisel kergesti.
Taimsete steroolide toime põhineb kolesterooli imendumise nõrgenemisel seedetraktist vereringesse, mis aitab vähendada kolesterooli taset veres. Igapäevane 2 g taimsete steroolide ja stanoolide tarbimine vähendab kolesterooli imendumist seedetraktis ning samuti vähendab seerumi LDL-kolesterooli taset 10-15%.
Taimsete steroolide võtmine tableti kujul aitab alandada kolesterooli taset ilma rasva või kaloreid tarbimata.
Beeta-sitosterooli kasutatakse kogu maailmas taimse ravimina eesnäärmehaiguste sümptomite leevendamiseks. Beeta-sitosterool vähendab eesnäärme ülekasvu ja sellega seotud sümptomeid (sagedane urineerimine, nõrk uriinivool, põie mittetäielik tühjenemine).