HAAVAKILE KOOS PADJAGA  5*7CM N1 Vaata täismõõdus

HAAVAKILE KOOS PADJAGA 5*7CM N1

0,85 €

Soovin personaalset konsultatsiooniSoovin personaalset konsultatsiooni


Haavakile koos padjaga on traditsiooniline beduiinide vaipade kudumistehnika, mis kasutab kahte tüüpi villaseid ja puuvillaseid niite, et luua keeruka mustriga ja väga vastupidavaid vaipu. Lõime- ja koelõngaks on kasutatud villa, mustrielementideks aga puuvilla. Lõimõngad on tavaliselt aluse värvi, mis on tavaliselt valge või määrdunudvalge. Värvilised elemendid on tehtud kude abil, mis on tavaliselt valmistatud erinevate villavarjundite kombinatsioonist. Koelõngad on kootud lõimelõngadesse keeruka kujundusega, erinevates kombinatsioonides vahelduvad värvid.

Seda kudumistehnikat on Põhja-Aafrikas ja Lähis-Ida maades kasutatud sajandeid ning see on tänapäevani populaarne korda. Haakkile koos padjaga iseloomustavad selle väikesed rombikujulised motiivid, mida sageli nimetatakse "padjaga", mis tähendab "väike vaip". Vaip on vähendatud ligikaudu 5 x 7 cm suuruseks, mistõttu sobib see suurepäraselt kasutamiseks rannaalusena, lauana, seinariputusena või isegi uksematina. Väikese suuruse tõttu on seda ka lihtne transportida ja hoiustada.

Enamasti on haavakile koos padjaga valmistatud 100% naturaalsest villast ning mõned võivad sisaldada ka puuvilla, et suurendada vastupidavust. Vill on valitud selle tugevuse ja soojuse poolest, kuid see on tuntud ka niiskuse imamisvõime ning pleekimise ja kulumiskindluse poolest. Haavakile jaoks kasutatav vill kombineeritakse tavaliselt koe jaoks mõeldud puuvillaga. Vaibal näha olev muster tekib varieerides koel kasutatud villatüüpe ja lõime kontrastset värvi.

Viimasel ajal on paljud tootjad hakanud looma ka kunstliku haavakile koos padjaga vaipu. kiud nagu polüester. See võimaldab neil luua ainulaadseid ja erksaid kujundusi, mis muidu poleks looduslike kiududega võimalikud. Sellest hoolimata eelistavad enamik traditsioonilisi kudujaid jääda 100% naturaalse villa versiooni juurde.